fbpx

Limonadă cu rubarbă

limonadă cu rubarbă

Cu toate că o folosim ca pe un fruct, rubarba este legumă È™i se înrudeÈ™te cu măcriÈ™ul. Este un ingredient unic, sperăm să nu exagerăm, dar odată ce i-aÈ›i simÈ›it gustul e greu să nu vă gândiÈ›i la următoarea reÈ›etă cu rubarbă. 

Rețeta de limonadă cu rubarbă, foarte diferită de tot ce am făcut până acum, o să vă surprindă foarte plăcut. Știam că rubarba și căpșunile se completează de minune, dar cu lămâile coapte, puțin caramelizate, deja se întâmplă o magie! Perfectă pentru serile de vară!

limonadă cu rubarbă

Limonadă cu rubarbă

5.0 from 1 vote
Course: nealcooliceDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 4 fire de rubarbă

  • 2 lămâi (sau lime )

  • 200 g zahăr

  • 600 ml apă plată

  • 2 păstăi de cardamom (opÈ›ional)

  • 1 cm rădăcină de ghimbir (opÈ›ional)

  • 1 steluță de anason

Cum să faceți

  • PreîncălziÈ›i cuptorul la 200° C. TăiaÈ›i firele de rubarbă în bucăți de 2 cm lungime È™i puneÈ›i-le într-o tavă împreună cu lămâie tăiate în sferturi sau jumătăți (depinde cât sunt de mari). PresăraÈ›i deasupra 100 g zahăr, amestecaÈ›i È™i daÈ›i la cuptor timp de 15-20 de minute, până când rubarba devine moale.
  • ÃŽntre timp, într-o cratiță, puneÈ›i restul de zahăr, apa, păstăile de cardamom, bucată de ghimbir È™i anasonul stelat È™i puneÈ›i pe foc. LăsaÈ›i să fiarbă în clocote 3-5 minute. ÃŽndepărtaÈ›i cardamomul È™i anasonul È™i lăsaÈ›i lichidul se se răcească.
  • ScoateÈ›i tava È™i puneÈ›i în blender rubarba È™i lămâile. TurnaÈ›i siropul în tavă È™i deglasaÈ›i resturile (adică desprindeÈ›i cu grijă tot ce s-a caramelizat în tavă), apoi turnaÈ›i totul în blender. MixaÈ›i cât este nevoie pentru a obÈ›ine un lichid cât mai fin. La final, strecuraÈ›i totul printr-un tifon împăturit sau printr-o sită fină.
  • TurnaÈ›i limonada în carafă È™i o daÈ›i la rece. TurnaÈ›i apoi în pahare, aproximativ până la jumătatea lor, È™i completaÈ›i cu apă plată sau minerală È™i cuburi de gheață.

Recomandare

  • Limonada cu rubarbă se potriveÈ™te de minune cu berea cu ghimbir, apa minerală, un shot de rom È™i multă gheață. Cu alte cuvinte, aveÈ›i ingredientele pentru un cocktail Daiquiri rapid.
Tags: