fbpx

Mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

În urmă cu câțiva ani, am mâncat această mămăligă cu brânzeturi și ciuperci pregătită de prietenul nostru, Marius Tudosiei, de la Băcănia Veche. Este un preparat extrem de simplu și de gustos. Folosiți și combinați brânzeturile pe care le aveți deja în frigider (cașcaval, cheddar, caș, brânză telemea sau de burduf), nu e nevoie să ieșiți la cumpărături. Iar dacă cumva vă rămâne și pentru a doua zi, să știți că mămăliga este bună și rece, dar o puteți și reîncălzi la bain-marie sau în cuptor.

mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

Mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g 200 mălai instant

  • 800 ml 800 apă

  • 100 g 100 cașcaval

  • 100 g 100 cașcaval afumat

  • 100 g 100 brânză brie

  • 100 g 100 brânză de capră

  • 10 10 ciuperci

  • 50 g 50 unt

  • 1 1 lingură de ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Feliați ciupercile, potrivit de subțiri) și le căliți la foc rapid, într-un amestec de unt și ulei de măsline. Dacă aveți o tigaie mai mică, le căliți în mai multe reprize. În final, ne dorim ciuperci rumenite, nu înăbușite!
  • Pregătiți mămăliga. Noi am folosit mălai instant, să grăbim puțin lucrurile, așa că la 200 de g de mălai am folosit 800 ml de apă.
  • După ce mămăliga s-a legat, am adăugat brânzeturile, rând pe rând, amestecând după fiecare. Puneți 2-3 linguri de mămăligă în castroane, așezați deasupra 1-2 linguri de ciuperci. Și, dacă vă place, presărați și ceva verdeață tocată. Pătrunjel sau mărar, cum vă place!

Rețetă video

Sfaturi

Tags: