fbpx

Mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

În urmă cu câțiva ani, am mâncat această mămăligă cu brânzeturi și ciuperci pregătită de prietenul nostru, Marius Tudosiei, de la Băcănia Veche. Este un preparat extrem de simplu și de gustos. Folosiți și combinați brânzeturile pe care le aveți deja în frigider (cașcaval, cheddar, caș, brânză telemea sau de burduf), nu e nevoie să ieșiți la cumpărături. Iar dacă cumva vă rămâne și pentru a doua zi, să știți că mămăliga este bună și rece, dar o puteți și reîncălzi la bain-marie sau în cuptor.

mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

Mămăligă cu brânzeturi și ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g mălai instant

  • 800 ml apă

  • 100 g caÈ™caval

  • 100 g caÈ™caval afumat

  • 100 g brânză brie

  • 100 g brânză de capră

  • 10 ciuperci

  • 50 g unt

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • FeliaÈ›i ciupercile, potrivit de subÈ›iri) È™i le căliÈ›i la foc rapid, într-un amestec de unt È™i ulei de măsline. Dacă aveÈ›i o tigaie mai mică, le căliÈ›i în mai multe reprize. ÃŽn final, ne dorim ciuperci rumenite, nu înăbuÈ™ite!
  • PregătiÈ›i mămăliga. Noi am folosit mălai instant, să grăbim puÈ›in lucrurile, aÈ™a că la 200 de g de mălai am folosit 800 ml de apă.
  • După ce mămăliga s-a legat, am adăugat brânzeturile, rând pe rând, amestecând după fiecare. PuneÈ›i 2-3 linguri de mămăligă în castroane, aÈ™ezaÈ›i deasupra 1-2 linguri de ciuperci. Și, dacă vă place, presăraÈ›i È™i ceva verdeață tocată. Pătrunjel sau mărar, cum vă place!

Rețetă video

Sfaturi

Tags: