fbpx

Mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

  • Home
  • cu carne
  • Mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor
mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

Dacă i-am fi spus mămăligă al forno, poate nu vă făceam poftă. De fapt, ”al forno” este un termen folosit în gastronomia italiană pentru orice preparat care se coace în cuptor (poate deja ați încercat rețeta de paste al forno).
Revenind la noua noastră rețetă, cea de mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor, nu vă spunem decât că este foarte ușor de făcut, iar combinația de ingrediente este de nota 10!

mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

Mămăligă cu sos de ciuperci și cârnăciori la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 200 g carnăciori afumați

  • 300 g ciuperci proaspete

  • 300 g passata (suc gros de roșii)

  • 100 g cașcaval ras

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru

  • Verdeață

  • Sare

  • Piper

  • Pentru mămăligă
  • 800 ml apă

  • 400 g mălai instant (noi am folosit mălai integral, are un gust foarte bun)

  • Cimbru uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-o tigaie, încingeți o lingură de ulei și rumeniți cârnații feliați. Adăugați ciupercile feliate și rumeniți-le la foc mai iute – dacă focul e mic, lasă multă apă.
  • După ce și acestea s-au gătit, adăugați sucul de roșii, cimbru uscat, sare și piper după gust și mai lăsați să fiarbă împreună 5 minute.
  • În timpul acesta, pentru mămăligă, fierbeți apa cu sarea. Când a dat primul clocot, adăugați mălaiul în ploaie, amestecând repede să nu se formeze cocoloașe. Puneți și un praf de cimbru, pentru aromă. Pentru că am folosit un mălai instant, mămăliga noastră a fost gata în 3 minute.
  • Puneți mămaliga într-o tavă unsă cu puțin ulei și nivelați. Puneți deasupra sosul de ciuperci, presărați cașcaval și dați la cuptor 15 minute la 180 de grade. Adăugați verdeața preferată la final.

Rețetă video

Tags: