fbpx

Mâncare de ardei grași

mâncare de ardei grași

Italienii îi spun peperonata. Machedonii au ”piperchi”, un preparat pe bază de ardei grași și brânză. Noi o să-i spunem, simplu, mâncare de ardei grași. Puteți s-o mâncați pe felii de pâine prăjită, la o gustare, dar și ca fel principal într-o zi de post sau lângă friptura preferată, ca garnitură.

mâncare de ardei grași

Mâncare de ardei grași

5 din 2 votes
Fel: prânz, cină, gustareDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 ardei grași (roșii și galbeni)

  • 2 fire de ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 250 ml suc de roșii

  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Brânză maturată (parmezan, grana padano)

  • 1 linguriță de zahăr tos (opțional)

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați și curățați ardeii de cotoare și semințe. Tăiați-i în bucăți potrivite sau în fâșii, după cum vă place.
  • Tăiați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în uleiul bine încins.
  • După ce acestea s-au înmuiat, puneți deasupra ardeii tăiați. Ardeii galbeni pe care i-am folosit noi au fost foarte cărnoși, astfel că i-am pus la călit împreună cu cei roșii. Dacă ardeii au consistență diferită, unii ardei galbeni nu sunt atât de cărnoși, căliți-i întâi pe cei roșii și după 2-3 minute îi adăugați și pe cei galbeni. Puneți sare, piper după gust.
  • După ce ardeii grași s-au înmuiat, dar nu prea mult, adăugați sucul de roșii sau mai puteți folosi sos passata ori chiar o conservă de roșii tăiate. Opțional, mai puteți pune și puțin zahăr, să echilibrați aciditatea roșiilor. Mai țineți pe foc până sosul scade și ajunge la consistența dorită.
  • Noi am mâncat peperonata sau mâncarea de ardei grași cu ceva brânză maturată și pătrunjel verde deasupra și pâine rumenită.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal