Italienii îi spun peperonata. Machedonii au ”piperchi”, un preparat pe bază de ardei grași și brânză. Noi o să-i spunem, simplu, mâncare de ardei grași. Puteți s-o mâncați pe felii de pâine prăjită, la o gustare, dar și ca fel principal într-o zi de post sau lângă friptura preferată, ca garnitură.
Mâncare de ardei grași
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
8 ardei grași (roșii și galbeni)
2 fire de ceapă
2 caței de usturoi
250 ml suc de roșii
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
Brânză maturată (parmezan, grana padano)
1 linguriță de zahăr tos (opțional)
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați și curățați ardeii de cotoare și semințe. Tăiați-i în bucăți potrivite sau în fâșii, după cum vă place.
- Tăiați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în uleiul bine încins.
- După ce acestea s-au înmuiat, puneți deasupra ardeii tăiați. Ardeii galbeni pe care i-am folosit noi au fost foarte cărnoși, astfel că i-am pus la călit împreună cu cei roșii. Dacă ardeii au consistență diferită, unii ardei galbeni nu sunt atât de cărnoși, căliți-i întâi pe cei roșii și după 2-3 minute îi adăugați și pe cei galbeni. Puneți sare, piper după gust.
- După ce ardeii grași s-au înmuiat, dar nu prea mult, adăugați sucul de roșii sau mai puteți folosi sos passata ori chiar o conservă de roșii tăiate. Opțional, mai puteți pune și puțin zahăr, să echilibrați aciditatea roșiilor. Mai țineți pe foc până sosul scade și ajunge la consistența dorită.
- Noi am mâncat peperonata sau mâncarea de ardei grași cu ceva brânză maturată și pătrunjel verde deasupra și pâine rumenită.
Rețetă video
Tags: ardei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini