Legumele congelate sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete și chiar dacă nu le aveți în congelator, le puteți cumpăra din orice supermarket. Cum ne era dor de vară, am vrut s-o aducem în farfurii și am gătit simplu o mâncare de fasole verde (congelată) cu carne de porc. Gustoasă și ușor de făcut, așa cum vă place.
Mâncare de fasole verde cu carne de porc
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
450 g fasole verde congelată (1 pungă)
300 g carne de porc
1 ceapă
3 caței de usturoi
400 ml passata (sos gros de roșii)
1 legătură pătrunjel
Smântână pentru servire
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei încins. După 2-3 minute, puneți carnea de porc, de preferat tăiată în cubulețe, să se pătrundă mai repede, sare și piper după gust.
- După alte câteva minute, adăugați fasolea verde. Nu este nevoie s-o decongelați, se va înmuia foarte repede.
- Puneți apoi sosul gros de roșii (passata) și acoperiți, să fiarbă în tihnă. La nevoie, completați cu apă ori de câte ori sosul a scăzut prea mult. Țineți pe foc până când cubulețele de carne sunt fragede și ușor de pătruns cu furculița.
- Adăugați pătrunjel verde tocat la final și smântână în farfurii, dacă vă place combinația.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă aveți în frigider o sticlă cu vin alb, turnați 50-60 ml peste carne, când o rumeniți. Va căpăta un gust mai bun 🙂
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete