fbpx

Mâncare de fasole verde cu carne de porc

Mâncare de fasole verde cu carne de porc

Legumele congelate sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete și chiar dacă nu le aveți în congelator, le puteți cumpăra din orice supermarket. Cum ne era dor de vară, am vrut s-o aducem în farfurii și am gătit simplu o mâncare de fasole verde (congelată) cu carne de porc. Gustoasă și ușor de făcut, așa cum vă place.

Mâncare de fasole verde cu carne de porc

Mâncare de fasole verde cu carne de porc

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 450 g fasole verde congelată (1 pungă)

  • 300 g carne de porc

  • 1 ceapă

  • 3 caței de usturoi

  • 400 ml passata (sos gros de roșii)

  • 1 legătură pătrunjel

  • Smântână pentru servire

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei încins. După 2-3 minute, puneți carnea de porc, de preferat tăiată în cubulețe, să se pătrundă mai repede, sare și piper după gust.
  • După alte câteva minute, adăugați fasolea verde. Nu este nevoie s-o decongelați, se va înmuia foarte repede.
  • Puneți apoi sosul gros de roșii (passata) și acoperiți, să fiarbă în tihnă. La nevoie, completați cu apă ori de câte ori sosul a scăzut prea mult. Țineți pe foc până când cubulețele de carne sunt fragede și ușor de pătruns cu furculița.
  • Adăugați pătrunjel verde tocat la final și smântână în farfurii, dacă vă place combinația.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă aveți în frigider o sticlă cu vin alb, turnați 50-60 ml peste carne, când o rumeniți. Va căpăta un gust mai bun 🙂
Tags: