
Mâncarea de praz cu măsline este simplă, gustoasă și ușor de pregătit. Acum, după ce am făcut-o, avem și două sfaturi pentru voi: alegeți fire de praz mai subțiri, care cu siguranță vor fi și mai fragede, și măsline kalamata. Vor aduce mai multă savoare și gust rețetei.

Mâncare de praz cu măsline
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
2 fire de praz
200 g măsline kalamata
1 ceapă
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 foaie de dafin
200 ml passata (suc gros de roșii)
10 roșii cherry
120 ml vin alb
2 crenguțe de cimbru verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa mărunt și feliați firele de praz. Căliți-le împreună în uleiul bine încins. Puneți și dafinul, puțină sare (cel mai probabil și măslinele vor fi sărate) și piper.
- După câteva minute, timp în care legumele s-au înmuiat ușor, adăugați passata, roșiile cherry tăiate în jumătăți, măslinele (de preferat fără sâmburi), vinul, cimbrul.
- Acoperiți și lăsați să fiarbă 20-25 de minute, până se înmoaie prazul. Și asta a fost tot! Simplu și gustos!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete