Toate aromele verii le-am pus în această mâncare de pui cu măsline. A ieșit o nebunie, musai s-o încercați. Vă mai spunem doar că am mâncat-o cu pâine prăjită, frecată cu puțin usturoi, iar a doua zi i-am pus alături mămăligă rece.
Mâncare de pui cu măsline
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
700 g pulpe de pui (o cutie)
150 g măsline fără sâmburi
1 ceapă tocată mărunt
4 caței de usturoi
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
50 ml vin alb (sau supă clară de legume/pui)
1 legătură de pătrunjel verde
4 roșii mari (sau o cutie de roșii tăiate în suc propriu)
Oregano uscat
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți pulpele de pui într-un vas și condimentați cu sare, piper, oregano și cimbru (sau alte ierburi aromatice care vă plac). Rumeniți carnea într-o tigaie în care ați pus 2-3 linguri de ulei și când s-a rumenit pe ambele părți o scoateți într-un castron.
- În grăsimea rămasă, căliți ceapa și usturoiul. Puneți și un praf de sare, să se înmoaie mai repede rădăcinoasele.
- Completați apoi cu roșiile tocate, piper, oregano și cimbru după gust, amestecați și acoperiți. Lăsați să fiarbă 10 minute, în clocote, să se formeze sosul gustos.
- Adăugați pulpele de pui rumenite, cu tot cu zeama pe care-o lasă, vinul și lăsați să fiarbă 10 minute, acoperit.
- Mai puneți și măslinele, verdeața și mai dați 2-3 clocote împreună.
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete