fbpx

Mâncare de pui cu măsline

mancare de pui cu masline

Toate aromele verii le-am pus în această mâncare de pui cu măsline. A ieșit o nebunie, musai s-o încercați. Vă mai spunem doar că am mâncat-o cu pâine prăjită, frecată cu puțin usturoi, iar a doua zi i-am pus alături mămăligă rece.

mancare de pui cu masline

Mâncare de pui cu măsline

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 700 g pulpe de pui (o cutie)

  • 150 g măsline fără sâmburi

  • 1 ceapă tocată mărunt

  • 4 caței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 50 ml vin alb (sau supă clară de legume/pui)

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 4 roșii mari (sau o cutie de roșii tăiate în suc propriu)

  • Oregano uscat

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți pulpele de pui într-un vas și condimentați cu sare, piper, oregano și cimbru (sau alte ierburi aromatice care vă plac). Rumeniți carnea într-o tigaie în care ați pus 2-3 linguri de ulei și când s-a rumenit pe ambele părți o scoateți într-un castron.
  • În grăsimea rămasă, căliți ceapa și usturoiul. Puneți și un praf de sare, să se înmoaie mai repede rădăcinoasele.
  • Completați apoi cu roșiile tocate, piper, oregano și cimbru după gust, amestecați și acoperiți. Lăsați să fiarbă 10 minute, în clocote, să se formeze sosul gustos.
  • Adăugați pulpele de pui rumenite, cu tot cu zeama pe care-o lasă, vinul și lăsați să fiarbă 10 minute, acoperit.
  • Mai puneți și măslinele, verdeața și mai dați 2-3 clocote împreună.

Rețetă video

Tags: