
Pe cât e de ușor de făcut, pe atât e de gustoasă această mâncare de ștevie cu orez. Am gătit-o așa cum ne-o aminteam de la una dintre bunicile noastre – o rețetă simplă, de post, dar cu gust minunat.

Mâncare de ștevie cu orez
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
10 legături de ștevie (mici)
1 ceapă mare
100 g orez
1 morcov
500 ml passata (sos gros de roșii)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați în mai multe ape reci frunzele de ștevie. Puneți-le la scurs, tăiați-le codițele.
- Între timp, puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când apa stă să dea în clocot, puneți frunzele de ștevie și opăriți-le 2-3 minute. Le scoateți apoi într-o sită și păstrați din apa în care au fiert.
- Tăiați ceapa tăiată mărunt și dați morcovul pe răzătoarea mică. Tăiați frunzele de ștevie opărite și răcorite între timp.
- Încingeți 2 linguri de ulei și căliți ceapa până devine sticloasă. Adăugați apoi și morcovul ras și după 2-3 minute și orezul spălat și bine scurs. Amestecați să nu se lipească și după alte 2-3 minute turnați, treptat, sos de roșii și câte un polonic din apa în care au fiert frunzele de ștevie. Puneți sare și piper după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc mic, să se gătească orezul.
- Puneți apoi ștevia, amestecați și, dacă e nevoie de mai mult sos, mai adăugați un polonic din apa în care ați opărit ștevia. După 2-3 minute, stingeți focul și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete