fbpx

Mâncare de țelină cu pui

mâncare de țelină cu pui

Rădăcina de țelină este nelipsită în salatele de crudități sau în rețetele de ciorbă sau supe de carne. Dar, la fel de gustoasă, este și în combinație cu carnea de pui, căreia îi împrumută aromele sale generoase. Cum am făcut mâncarea de țelină și pui vedeți în rețeta-video de mai jos și ar fi păcat să nu o încercați. Este grozav de bună!

mâncare de țelină cu pui

Mâncare de țelină cu pui

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 rădăcini de țelină (aprox. 800 g)

  • 600 g piept de pui

  • 1 ceapă

  • 3 ardei capia (sau 2 ardei grași)

  • 200 ml apă

  • 500 ml suc de roșii (sau 2 linguri cu vârf de pastă de roșii dizolvate în 500 ml apă)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru

  • Pătrunjel

  • Mărar

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa în puțin ulei încins. Adăugați bucățile de piept de pui, tăiate potrivit, sare și piper după gust. După ce carnea a căpătat o culoarea rumenă, o scoateți pe o farfurie.
  • În grăsimea rămasă puneți țelina tăiată (cuburi sau bastonașe), sare și piper și o căliți pentru 10 minute sau până se colorează frumos și s-a mai înmuiat.
  • Adăugați bucățile de pui, ardeiul tăiat cubulețe, apa și fierbeți acoperit 15-20 minute, la foc potrivit.
  • Completați cu sucul de roșii, cimbru, pentru mai multă aromă, și mai lăsați să fiarbă acoperit 10-15 minute. Stingeți focul și presărați verdeață – noi am folosit un amestec de pătrunjel și mărar.

Rețetă video

Tags: