Rădăcina de țelină este nelipsită în salatele de crudități sau în rețetele de ciorbă sau supe de carne. Dar, la fel de gustoasă, este și în combinație cu carnea de pui, căreia îi împrumută aromele sale generoase. Cum am făcut mâncarea de țelină și pui vedeți în rețeta-video de mai jos și ar fi păcat să nu o încercați. Este grozav de bună!
Mâncare de țelină cu pui
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
2 rădăcini de țelină (aprox. 800 g)
600 g piept de pui
1 ceapă
3 ardei capia (sau 2 ardei grași)
200 ml apă
500 ml suc de roșii (sau 2 linguri cu vârf de pastă de roșii dizolvate în 500 ml apă)
Ulei de floarea-soarelui
Cimbru
Pătrunjel
Mărar
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa în puțin ulei încins. Adăugați bucățile de piept de pui, tăiate potrivit, sare și piper după gust. După ce carnea a căpătat o culoarea rumenă, o scoateți pe o farfurie.
- În grăsimea rămasă puneți țelina tăiată (cuburi sau bastonașe), sare și piper și o căliți pentru 10 minute sau până se colorează frumos și s-a mai înmuiat.
- Adăugați bucățile de pui, ardeiul tăiat cubulețe, apa și fierbeți acoperit 15-20 minute, la foc potrivit.
- Completați cu sucul de roșii, cimbru, pentru mai multă aromă, și mai lăsați să fiarbă acoperit 10-15 minute. Stingeți focul și presărați verdeață – noi am folosit un amestec de pătrunjel și mărar.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete