Despre mâncarea de urzici cu orez putem spune că este una dintre mâncărurile tradiționale de primăvară. Și, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât e de gustoasă și sățioasă această mâncare. Iar dacă urzicile sunt printre preferatele voastre, aprilie este cel mai potrivit moment pentru a le pune la congelator, pentru iarnă.
Mâncare de urzici cu orez
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g urzici
3 linguri de orez
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
500 ml apă în care au fiert urzicile
1 legătură de pătrunjel verde
Ulei de floarea-soarelui
Lamâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- Fierbeți urzicile în apă cu ceva sare, dar nu mai mult de 2 minute. Le scoateți într-o sită și păstrați apa.
- Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins. Puneți și orezul și, după ce a devenit translucid, turnați 2 căni din apa în care au fiert urzicile. Puneți și niște sare și piper, după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă 15 minute.
- Adăugați roșiile din conservă și urzicile tocate și lăsați să fiarbă împreună 10 minute. Dacă mâncarea de urzici cu orez e prea scăzută, mai adăugați o ceșcuță din apa în care au fiert ierburile.
- Pentru ceva mai multă aromă și gust, am adăugat și câteva felii de lămâie și am mai lăsat să fiarbă 5 minute. Stingeți focul, adăugați verdeața tăiată mărunt și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete