fbpx

Mâncare de urzici cu orez

mâncare de urzici cu orez

Despre mâncarea de urzici cu orez putem spune că este una dintre mâncărurile tradiționale de primăvară. Și, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât e de gustoasă și sățioasă această mâncare. Iar dacă urzicile sunt printre preferatele voastre, aprilie este cel mai potrivit moment pentru a le pune la congelator, pentru iarnă.

mâncare de urzici cu orez

Mâncare de urzici cu orez

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g urzici

  • 3 linguri de orez

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 500 ml apă în care au fiert urzicile

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Lamâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți urzicile în apă cu ceva sare, dar nu mai mult de 2 minute. Le scoateți într-o sită și păstrați apa.
  • Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins. Puneți și orezul și, după ce a devenit translucid, turnați 2 căni din apa în care au fiert urzicile. Puneți și niște sare și piper, după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă 15 minute.
  • Adăugați roșiile din conservă și urzicile tocate și lăsați să fiarbă împreună 10 minute. Dacă mâncarea de urzici cu orez e prea scăzută, mai adăugați o ceșcuță din apa în care au fiert ierburile.
  • Pentru ceva mai multă aromă și gust, am adăugat și câteva felii de lămâie și am mai lăsat să fiarbă 5 minute. Stingeți focul, adăugați verdeața tăiată mărunt și poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: