fbpx

Mâncare de varză și linte

mâncare de varză și linte

Rețeta de mâncare de varză și linte combină surprinzător de plăcut și gustos două ingrediente pe cât de simple, pe atât de gustoase. În plus, mâncărica noastră este foarte ușor de gătit și este foarte potrivită pentru zilele în care vreți să luați o pauză de carne. S-o încercați, o să vă placă!

mâncare de varză și linte

Mâncare de varză și linte

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 1 varză mică

  • 2 cutii 2 de linte*

  • 2 2 cepe

  • 4 4 caței de usturoi

  • 2 2 roșii (sau 1/2 cutie de roșii în suc propriu)

  • 1 1 ardei gras roșu (opțional)

  • 1 linguriță 1 de semințe de chimen

  • 2 linguri 2 de ulei

  • Mărar

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați mărunt cepele și usturoiul și le căliți în uleiul bine încins. Adăugați și semințele de chimen, zdrobite în prealabil.
  • După ce legumele s-au înmuiat, adăugați varza tăiată mărunt și o gătiți aproximativ 10-15 minute. Puneți apoi roșiile și ardeiul gras tăiate și ele mărunt. Asezonați cu sare și piper după gust și lăsați să se gătească pe foc domol. La nevoie, completați cu puțină apă.
  • După ce varza a fiert, puneți și lintea bine scursă, amestecați și mai țineți pe foc 2-3 minute, cât să se întrepătrundă aromele.
  • Luați de pe foc și presărați mărar proaspăt tocat fin. Noi i-am pus alături niște orez simplu, fiert doar în apă cu puțină sare, și bun a mai fost totul!

Sfaturi

  • *Dacă folosiți linte uscată, aproximativ 300 g, fie o fierbeți separat, în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute în clocote, fie o adăugați în mâncare odată cu roșiile și ardeiul gras. În acest caz, e nevoie să folosiți puțin mai mult lichid, dar nu foarte mult. Lintea fierbe repede și de preferat e să-și păstreze forma, nu să se transforme într-un terci.
Tags: