Rețeta de mâncare de varză și linte combină surprinzător de plăcut și gustos două ingrediente pe cât de simple, pe atât de gustoase. În plus, mâncărica noastră este foarte ușor de gătit și este foarte potrivită pentru zilele în care vreți să luați o pauză de carne. S-o încercați, o să vă placă!
Mâncare de varză și linte
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 varză mică
2 cutii de linte*
2 cepe
4 caței de usturoi
2 roșii (sau 1/2 cutie de roșii în suc propriu)
1 ardei gras roșu (opțional)
1 linguriță de semințe de chimen
2 linguri de ulei
Mărar
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați mărunt cepele și usturoiul și le căliți în uleiul bine încins. Adăugați și semințele de chimen, zdrobite în prealabil.
- După ce legumele s-au înmuiat, adăugați varza tăiată mărunt și o gătiți aproximativ 10-15 minute. Puneți apoi roșiile și ardeiul gras tăiate și ele mărunt. Asezonați cu sare și piper după gust și lăsați să se gătească pe foc domol. La nevoie, completați cu puțină apă.
- După ce varza a fiert, puneți și lintea bine scursă, amestecați și mai țineți pe foc 2-3 minute, cât să se întrepătrundă aromele.
- Luați de pe foc și presărați mărar proaspăt tocat fin. Noi i-am pus alături niște orez simplu, fiert doar în apă cu puțină sare, și bun a mai fost totul!
Sfaturi
- *Dacă folosiți linte uscată, aproximativ 300 g, fie o fierbeți separat, în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute în clocote, fie o adăugați în mâncare odată cu roșiile și ardeiul gras. În acest caz, e nevoie să folosiți puțin mai mult lichid, dar nu foarte mult. Lintea fierbe repede și de preferat e să-și păstreze forma, nu să se transforme într-un terci.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete