fbpx

Mâncare de vinete

mâncare de vinete

Caponata sau mâncarea de vinete este o rețetă cu tradiție în Italia, mai ales în Sicilia. Este extrem de ușor de pregătit și o puteți asemui cu un ghiveci de vinete asezonat cu un sos dulce-acrișor, bine scăzut. Italienii o mănâncă simplă, pe felii de pâine prăjită, dar e la fel de gustoasă și împreună cu un orez sau cu o porție de paste.

mâncare de vinete

Mâncare de vinete

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 3 vinete medii

  • 2 linguri 2 de capere

  • 1 cutie 1 de roșii în suc propriu

  • 5 fire 5 de ceapă verde

  • 5 tulpini 5 de țelină obișnuită (dacă aveți apio, puneți vreo 2-3 bucăți)

  • 12 12 măsline fără sâmburi

  • 50 ml 50 oțet

  • 2 lingurițe 2 de zahăr

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați vinetele în cuburi potrivit de mici. Puneți-le într-o sită mare și presărați sare deasupra. Așezați deasupra o farfurie și presați ușor. Lăsați-le așa cât timp pregătiți sosul, aproximativ 20 de minute.
  • Încingeți puțin ulei și căliți cepele și tijele de țelină tăiate mai fin. Adăugați caperele, măslinele, zahărul și oțetul, sare și piper, roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă până scade sosul.
  • Încingeți 4-5 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți o parte din vinete. Nu prăjiți multe vinete dintr-o dată, vrem să aibă o crustă rumenă. Scoateți fiecare serie de vinete într-un vas în care ați pus și prosop de hârtie.
  • După ce ați terminat vinetele de prăjit puneți-le în sos, amestecați și mai lăsați un minut, apoi stingeți focul. Nu uitați să presărați la final și pătrunjel verde tocat.

Rețetă video

Tags: