Caponata sau mâncarea de vinete este o rețetă cu tradiție în Italia, mai ales în Sicilia. Este extrem de ușor de pregătit și o puteți asemui cu un ghiveci de vinete asezonat cu un sos dulce-acrișor, bine scăzut. Italienii o mănâncă simplă, pe felii de pâine prăjită, dar e la fel de gustoasă și împreună cu un orez sau cu o porție de paste.
Mâncare de vinete
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
3 vinete medii
2 linguri de capere
1 cutie de roșii în suc propriu
5 fire de ceapă verde
5 tulpini de țelină obișnuită (dacă aveți apio, puneți vreo 2-3 bucăți)
12 măsline fără sâmburi
50 ml oțet
2 lingurițe de zahăr
Pătrunjel verde
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați vinetele în cuburi potrivit de mici. Puneți-le într-o sită mare și presărați sare deasupra. Așezați deasupra o farfurie și presați ușor. Lăsați-le așa cât timp pregătiți sosul, aproximativ 20 de minute.
- Încingeți puțin ulei și căliți cepele și tijele de țelină tăiate mai fin. Adăugați caperele, măslinele, zahărul și oțetul, sare și piper, roșiile cu tot cu suc. Lăsați să fiarbă până scade sosul.
- Încingeți 4-5 linguri de ulei într-o tigaie și rumeniți o parte din vinete. Nu prăjiți multe vinete dintr-o dată, vrem să aibă o crustă rumenă. Scoateți fiecare serie de vinete într-un vas în care ați pus și prosop de hârtie.
- După ce ați terminat vinetele de prăjit puneți-le în sos, amestecați și mai lăsați un minut, apoi stingeți focul. Nu uitați să presărați la final și pătrunjel verde tocat.
Rețetă video
Tags: vinete
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete