fbpx

Mâncare de vinete

mâncare de vinete

Caponata sau mâncarea de vinete este o rețetă cu tradiție în Italia, mai ales în Sicilia. Este extrem de ușor de pregătit și o puteți asemui cu un ghiveci de vinete asezonat cu un sos dulce-acrișor, bine scăzut. Italienii o mănâncă simplă, pe felii de pâine prăjită, dar e la fel de gustoasă și împreună cu un orez sau cu o porție de paste.

mâncare de vinete

Mâncare de vinete

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 vinete medii

  • 2 linguri de capere

  • 1 cutie de roÈ™ii în suc propriu

  • 5 fire de ceapă verde

  • 5 tulpini de È›elină obiÈ™nuită (dacă aveÈ›i apio, puneÈ›i vreo 2-3 bucăți)

  • 12 măsline fără sâmburi

  • 50 ml oÈ›et

  • 2 linguriÈ›e de zahăr

  • Pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i vinetele în cuburi potrivit de mici. PuneÈ›i-le într-o sită mare È™i presăraÈ›i sare deasupra. AÈ™ezaÈ›i deasupra o farfurie È™i presaÈ›i uÈ™or. LăsaÈ›i-le aÈ™a cât timp pregătiÈ›i sosul, aproximativ 20 de minute.
  • ÃŽncingeÈ›i puÈ›in ulei È™i căliÈ›i cepele È™i tijele de È›elină tăiate mai fin. AdăugaÈ›i caperele, măslinele, zahărul È™i oÈ›etul, sare È™i piper, roÈ™iile cu tot cu suc. LăsaÈ›i să fiarbă până scade sosul.
  • ÃŽncingeÈ›i 4-5 linguri de ulei într-o tigaie È™i rumeniÈ›i o parte din vinete. Nu prăjiÈ›i multe vinete dintr-o dată, vrem să aibă o crustă rumenă. ScoateÈ›i fiecare serie de vinete într-un vas în care aÈ›i pus È™i prosop de hârtie.
  • După ce aÈ›i terminat vinetele de prăjit puneÈ›i-le în sos, amestecaÈ›i È™i mai lăsaÈ›i un minut, apoi stingeÈ›i focul. Nu uitaÈ›i să presăraÈ›i la final È™i pătrunjel verde tocat.

Rețetă video

Tags: