fbpx

Mini pateuri cu ciuperci

mini pateuri cu ciuperci

Când se anunță o seară de film sau doar de leneveală în fața televizorului, ar fi grozav să ai lângă tine și câteva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales că cel mai mult durează timpul de coacere, nu cel de preparare!

mini pateuri cu ciuperci

Mini pateuri cu ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustareDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj (1 foaie)

  • 180 g ciuperci proaspete

  • 1 ceapă potrivită (sau 2-3 fire de ceapă verde)

  • 80 g caÈ™caval

  • 1 ou

  • Ulei de măsline

  • SeminÈ›e de susan

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie ceapa mărunt È™i căleÈ™te-o în uleiul bine încins.
  • ÃŽntre timp, feliază ciupercile proaspete È™i adaugă-le peste ceapa care a devenit translucidă. Adaugă un praf de sare È™i piper È™i È›ine pe foc până scade lichidul pe care-l lasă ciupercile. Dă deoparte È™i lasă să se răcească.
  • Dă caÈ™cavalul pe răzătoare È™i adaugă-l în compoziÈ›ia de ciuperci.
  • ÃŽntinde amestecul pe foaia de aluat, rulează È™i taie în bucăți de 2-3 cm lungime.
  • Pune mini pateurile formate pe tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut È™i presară deasupra seminÈ›e de susan.
  • Coace la 175 de grade pentru 25 de minute.
Tags: