Când se anunță o seară de film sau doar de leneveală în fața televizorului, ar fi grozav să ai lângă tine și câteva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales că cel mai mult durează timpul de coacere, nu cel de preparare!
Mini pateuri cu ciuperci
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g aluat foitaj (1 foaie)
180 g ciuperci proaspete
1 ceapă potrivită (sau 2-3 fire de ceapă verde)
80 g cașcaval
1 ou
Ulei de măsline
Semințe de susan
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie ceapa mărunt și călește-o în uleiul bine încins.
- Între timp, feliază ciupercile proaspete și adaugă-le peste ceapa care a devenit translucidă. Adaugă un praf de sare și piper și ține pe foc până scade lichidul pe care-l lasă ciupercile. Dă deoparte și lasă să se răcească.
- Dă cașcavalul pe răzătoare și adaugă-l în compoziția de ciuperci.
- Întinde amestecul pe foaia de aluat, rulează și taie în bucăți de 2-3 cm lungime.
- Pune mini pateurile formate pe tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și presară deasupra semințe de susan.
- Coace la 175 de grade pentru 25 de minute.
Tags: ciuperci
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete