fbpx

Mini pateuri cu ciuperci

mini pateuri cu ciuperci

Când se anunță o seară de film sau doar de leneveală în fața televizorului, ar fi grozav să ai lângă tine și câteva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales că cel mai mult durează timpul de coacere, nu cel de preparare!

mini pateuri cu ciuperci

Mini pateuri cu ciuperci

5 din 1 vote
Fel: fără carne, gustareDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj (1 foaie)

  • 180 g ciuperci proaspete

  • 1 ceapă potrivită (sau 2-3 fire de ceapă verde)

  • 80 g cașcaval

  • 1 ou

  • Ulei de măsline

  • Semințe de susan

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie ceapa mărunt și călește-o în uleiul bine încins.
  • Între timp, feliază ciupercile proaspete și adaugă-le peste ceapa care a devenit translucidă. Adaugă un praf de sare și piper și ține pe foc până scade lichidul pe care-l lasă ciupercile. Dă deoparte și lasă să se răcească.
  • Dă cașcavalul pe răzătoare și adaugă-l în compoziția de ciuperci.
  • Întinde amestecul pe foaia de aluat, rulează și taie în bucăți de 2-3 cm lungime.
  • Pune mini pateurile formate pe tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și presară deasupra semințe de susan.
  • Coace la 175 de grade pentru 25 de minute.
Tags: