Foarte fin, acest mousse de ficăței este una dintre cele mai apreciate gustări pentru o masă în familie. Sau pentru o masă de sărbătoare. Nu aveți cum să dați greș cu această alegere și vă lăsăm rețeta video mai jos, să vedeți cât de ușor puteți face acest pate de casă.
Mousse de ficăței
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g ficăței de pasăre (curățați de pielițe)
600 ml vin alb sec sau demisec
100 g unt, la temperatura camerei
50 ml smântână de gătit
1 lingură cu rom (sau un alt alcool de bună calitate)
1 foaie de dafin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți vinul, câteva boabe de piper și o foaie de dafin (pentru aromă) la fiert.
- După ce a dat în clocot, adăugați ficățeii, foarte bine curățați, și lăsați să fiarbă 4-5 minute.
- Cu ajutorul unei spatule, scoateți ficățeii în bolul blenderului. Puneți și untul, smântâna de gătit (dar e foarte bună și smântâna obișnuită, dar bine scursă de zer), sare și piper după gust și o lingură de rom (dacă mănâncă și copiii, nu puneți alcool).
- Blendați foarte, foarte bine, să obțineți o cremă cât se poate de fină. Gustați și, în funcție de gust, mai puteți adăuga smântână lichidă sau unt, sare sau piper.
- Fie puneți compoziția de mousse de ficăței într-un castronel, bine acoperit, și apoi la rece, până în momentul servirii, fie o puneți într-un poș și ornați câteva felii de pâine sau biscuiți sărați, pentru a fi mâncate imediat.
Rețetă video
Tags: ficăței de puivin
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete