fbpx

Mousse de ficăței

mousse de ficăței

Foarte fin, acest mousse de ficăței este una dintre cele mai apreciate gustări pentru o masă în familie. Sau pentru o masă de sărbătoare. Nu aveți cum să dați greș cu această alegere și vă lăsăm rețeta video mai jos, să vedeți cât de ușor puteți face acest pate de casă.

mousse de ficăței

Mousse de ficăței

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pasăre (curățați de pielițe)

  • 600 ml vin alb sec sau demisec

  • 100 g unt, la temperatura camerei

  • 50 ml smântână de gătit

  • 1 lingură cu rom (sau un alt alcool de bună calitate)

  • 1 foaie de dafin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți vinul, câteva boabe de piper și o foaie de dafin (pentru aromă) la fiert.
  • După ce a dat în clocot, adăugați ficățeii, foarte bine curățați, și lăsați să fiarbă 4-5 minute.
  • Cu ajutorul unei spatule, scoateți ficățeii în bolul blenderului. Puneți și untul, smântâna de gătit (dar e foarte bună și smântâna obișnuită, dar bine scursă de zer), sare și piper după gust și o lingură de rom (dacă mănâncă și copiii, nu puneți alcool).
  • Blendați foarte, foarte bine, să obțineți o cremă cât se poate de fină. Gustați și, în funcție de gust, mai puteți adăuga smântână lichidă sau unt, sare sau piper.
  • Fie puneți compoziția de mousse de ficăței într-un castronel, bine acoperit, și apoi la rece, până în momentul servirii, fie o puneți într-un poș și ornați câteva felii de pâine sau biscuiți sărați, pentru a fi mâncate imediat.

Rețetă video

Tags: