fbpx

Mușchiuleți din piept de curcan la cuptor

mușchiuleți din piept de curcan la cuptor

Carnea de curcan conține proteine, vitamine și, nu în ultimul rând, are mai puțin colesterol față de carnea de pui, porc sau vită. Gătită cât mai simplu, carnea de curcan este o alegere excelentă pentru masa de Crăciun și nu numai. Cum am gătit rețeta de mușchiuleți din piept de curcan la cuptor vedeți mai jos. Glazura dulce-picantă este de milioane!

mușchiuleți din piept de curcan la cuptor

Mușchiuleți din piept de curcan la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

servings
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 mușchiuleți din piept de curcan (aproximativ 500 g; îi puteți înlocui cu piept sau pulpă dezosată de curcan)

  • 6 cartofi

  • 1/2 lămâie (sau portocală)

  • 50 ml vin alb

  • Ulei de măsline

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

  • Pentru glazură
  • 1 lingură de miere

  • 1 linguriță de mustar

  • 1/2 linguriță de boia dulce

Cum să faceți

  • Asezonați carnea cu sare și piper proaspăt râșnit și o ungeți cu puțin ulei.
  • Puneți mușchiuleții din piept de curcan într-o tavă potrivită ca mărime și stropiți carnea cu zeama de lămâie (sau de portocală), pentru aromă și gust.
  • Așezați de jur împrejur câțiva cartofi tăiați în jumătăți, turnați vinul peste carne și ceva apă pe cartofi. Acoperiți cu o hârtie/folie și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. În funcție de mărimea bucăților de carne, ajustați și timpul de coacere.
  • Între timp, pregătiți glazura din miere, muștar și boiaua dulce.
  • Scoateți tava, presărați cimbru peste cartofi și ungeți carnea și legumele cu glazura de mai sus. Mai dați la cuptor 15-20 de minute sau până ce friptura și cartofii au făcut o crustă apetisantă.

Rețetă video

Tags: