Carnea de curcan conține proteine, vitamine și, nu în ultimul rând, are mai puțin colesterol față de carnea de pui, porc sau vită. Gătită cât mai simplu, carnea de curcan este o alegere excelentă pentru masa de Crăciun și nu numai. Cum am gătit rețeta de mușchiuleți din piept de curcan la cuptor vedeți mai jos. Glazura dulce-picantă este de milioane!
Mușchiuleți din piept de curcan la cuptor
Porții
2
servingsTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
2 mușchiuleți din piept de curcan (aproximativ 500 g; îi puteți înlocui cu piept sau pulpă dezosată de curcan)
6 cartofi
1/2 lămâie (sau portocală)
50 ml vin alb
Ulei de măsline
Cimbru uscat
Sare
Piper
- Pentru glazură
1 lingură de miere
1 linguriță de mustar
1/2 linguriță de boia dulce
Cum să faceți
- Asezonați carnea cu sare și piper proaspăt râșnit și o ungeți cu puțin ulei.
- Puneți mușchiuleții din piept de curcan într-o tavă potrivită ca mărime și stropiți carnea cu zeama de lămâie (sau de portocală), pentru aromă și gust.
- Așezați de jur împrejur câțiva cartofi tăiați în jumătăți, turnați vinul peste carne și ceva apă pe cartofi. Acoperiți cu o hârtie/folie și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. În funcție de mărimea bucăților de carne, ajustați și timpul de coacere.
- Între timp, pregătiți glazura din miere, muștar și boiaua dulce.
- Scoateți tava, presărați cimbru peste cartofi și ungeți carnea și legumele cu glazura de mai sus. Mai dați la cuptor 15-20 de minute sau până ce friptura și cartofii au făcut o crustă apetisantă.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete