fbpx

Năut crocant

Năutul crocant este o gustare greu de refuzat, o dată ce i-ai aflat gustul. Vă mai spunem că e foarte ușor de făcut – amestecați boabele de năut cu condimentele preferate și le coaceți 15-20de minute. Atât și nimic mai mult. Provocarea cea mai mare este însă să așteptați să se răcească. Calde nu au niciun farmec!

Ingrediente

  • 250 g de năut fiert (de la conservă)

  • 1 linguriță de boia (noi am folosit dulce)

  • 2 linguri de făină

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Oregano (sau rozmarin ori chimen)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți boabele de năut pe niște șervete de hârtie pentru a absorbi umezeala, apoi le transferați într-un castron.
  • Adăugați sare, piper, boiaua preferată, oregano (sau rozmarin, dacă-l preferați) și făina.
  • Amestecați foarte bine și răsturnați boabele de năut pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Le coaceți 15-20 de minute la 200 de grade, cu programul de ventilație pornit (dacă vă permite cuptorul). Le mai întoarceți din când în când, să se rumenească pe toate părțile.
  • Le scoateți din cuptor și așteptați să se răcească, chiar dacă vă va fi greu 🙂 Sunt crocante și foarte gustoase.
Tags: