fbpx

Negresă răsturnată cu caise

negresă răsturnată cu caise

Cu siguranță ați aflat deja ce gust minunat are negresa noastră. Așa că acum i-am adăugat și câteva fructe, nu multe, dar suficiente cât să fim absolut încântați de ce ne-a ieșit. Vă lăsăm și vouă rețeta de negresă răsturnată cu caise și chiar vă arătăm cum am făcut-o, să vă fie mai ușor când o veți pregăti și voi.

negresă răsturnată cu caise

Negresă răsturnată cu caise

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 4 caise

  • 200 g făină

  • 150 g zahăr + extra pentru pudrat tava

  • 80 g cacao

  • 350 g iaurt

  • 4 ouă

  • 150 g unt + extra pentru uns tava

  • 1 linguriță de bicarbonat

  • 1 pliculeț de praf de copt

  • 1/2 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Amestecați într-un castron făina cu zahărul, cacaua, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
  • Adăugați iaurtul, ouăle și bateți cu mixerul cu palete până obțineți o compoziție omogenă.
  • Încorporați untul și mai amestecați 1-3 minute.
  • Tăiați caisele în jumătăți și scoateți sâmburii.
  • Ungeți cu unt tava de copt și pudrați cu zahăr tos.
  • Așezați caisele cu pulpa în jos și turnați deasupra compoziția.
  • Coaceți 30-40 de minute la 180 de grade.
  • După ce prăjitura e gata, scoateți tava și puneți deasupra un tocător (sau un platou) și răsturnați forma de copt (atenție să nu vă frigeți, purtați mănuși de bucătărie!).
  • Ridicați cu atenție tava și bucurați-vă de aromele, gustul și frumusețea prăjiturii.

Rețetă video

Tags: