Cu siguranță ați aflat deja ce gust minunat are negresa noastră. Așa că acum i-am adăugat și câteva fructe, nu multe, dar suficiente cât să fim absolut încântați de ce ne-a ieșit. Vă lăsăm și vouă rețeta de negresă răsturnată cu caise și chiar vă arătăm cum am făcut-o, să vă fie mai ușor când o veți pregăti și voi.
Negresă răsturnată cu caise
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
4 caise
200 g făină
150 g zahăr + extra pentru pudrat tava
80 g cacao
350 g iaurt
4 ouă
150 g unt + extra pentru uns tava
1 linguriță de bicarbonat
1 pliculeț de praf de copt
1/2 linguriță de sare
Cum să faceți
- Amestecați într-un castron făina cu zahărul, cacaua, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
- Adăugați iaurtul, ouăle și bateți cu mixerul cu palete până obțineți o compoziție omogenă.
- Încorporați untul și mai amestecați 1-3 minute.
- Tăiați caisele în jumătăți și scoateți sâmburii.
- Ungeți cu unt tava de copt și pudrați cu zahăr tos.
- Așezați caisele cu pulpa în jos și turnați deasupra compoziția.
- Coaceți 30-40 de minute la 180 de grade.
- După ce prăjitura e gata, scoateți tava și puneți deasupra un tocător (sau un platou) și răsturnați forma de copt (atenție să nu vă frigeți, purtați mănuși de bucătărie!).
- Ridicați cu atenție tava și bucurați-vă de aromele, gustul și frumusețea prăjiturii.
Rețetă video
Tags: caise
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete