Negresa e una dintre cele mai populare prăjituri de casă, mai ales că sunt o mulțime de rețete. Chiar dacă v-am mai arătat cum am făcut noi negresa cu sos de căpșuni, vă mai lăsăm o rețetă, doar ce-am scos-o din cuptor. Și ar fi păcat să n-o faceți și voi, că tare bună ne-a ieșit!
Negresă
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
200 g făină
80 g cacao
150 g zahăr
1 plic de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat
1/2 linguriță de sare
150 g unt rece + extra pentru uns tava
350 g iaurt
4 ouă
- Pentru glazura de ciocolată
125 g unt
25 g cacao
125 g zahăr
50 ml lapte
Cum să faceți
- Într-un castron, amestecați făina cu cacaua, zahărul, praful de copt și bicarbonatul, sarea.
- Adăugați untul rece, iaurtul și ouăle și amestecați cu mixerul cu palete.
- Turnați compoziția d enegresă în tava unsă cu unt și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.
- Între timp, pregătiți glazura într-o crăticioară. Amestecați toate ingredientele și lăsați să dea 2-3 clocote, pe foc potrivit.
- Tăiați prăjitura cât este caldă și turnați deasupra glazura de ciocolată.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete