fbpx

Negresă

Negresa e una dintre cele mai populare prăjituri de casă, mai ales că sunt o mulțime de rețete. Chiar dacă v-am mai arătat cum am făcut noi negresa cu sos de căpșuni, vă mai lăsăm o rețetă, doar ce-am scos-o din cuptor. Și ar fi păcat să n-o faceți și voi, că tare bună ne-a ieșit!

negresă

Negresă

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 200 g făină

  • 80 g cacao

  • 150 g zahăr

  • 1 plic de praf de copt

  • 1 linguriță de bicarbonat

  • 1/2 linguriță de sare

  • 150 g unt rece + extra pentru uns tava

  • 350 g iaurt

  • 4 ouă

  • Pentru glazura de ciocolată
  • 125 g unt

  • 25 g cacao

  • 125 g zahăr

  • 50 ml lapte

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați făina cu cacaua, zahărul, praful de copt și bicarbonatul, sarea.
  • Adăugați untul rece, iaurtul și ouăle și amestecați cu mixerul cu palete.
  • Turnați compoziția d enegresă în tava unsă cu unt și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.
  • Între timp, pregătiți glazura într-o crăticioară. Amestecați toate ingredientele și lăsați să dea 2-3 clocote, pe foc potrivit.
  • Tăiați prăjitura cât este caldă și turnați deasupra glazura de ciocolată.