De multe ori, în graba în care suntem prinși, uităm că din ingrediente foarte simple putem pregăti mâncăruri cu adevărat gustoase. Așa este și rețeta de orez cu ciuperci, o mâncare de post ușor și rapid de pregătit.
Orez cu ciuperci
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
200 g orez
2 legături de ceapă verde
5 ciuperci champignon mari
500 ml apa
Ulei de floarea-soarelui
Mărar
Pătrunjel
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți în uleiul bine încins ceapa verde și ciupercile tăiate nu foarte mărunt (vor scădea mult la fiert).
- După 2-3 minute puneți și orezul și îl căliți și pe el câteva minute. Adăugați apă, sare și piper și lăsați să fiarbă acoperit 15-20 de minute sau până când boabele de orez s-au fiert, dar își păstrează forma.
- Stingeți focul, adăugați verdeață tocată mărunt și țineți acoperit câteva minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete