fbpx

Orez cu lapte și sos de căpșuni

orez cu lapte și sos de căpșuni

Pentru că este sezonul căpșunilor, ne-am gândit să le combinăm cu unul dintre deserturile copilăriei și a ieșit ceva de vis. Dacă v-am făcut poftă, vedeți cum am făcut rețeta de orez cu lapte și sos de căpșuni și notați-vă ingredientele de care aveți nevoie.

orez cu lapte și sos de căpșuni

Orez cu lapte și sos de căpșuni

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 200 g orez

  • 1 l lapte

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 100 g zahăr tos

  • 50 g unt

  • 2 galbenușuri

  • 400 ml apă

  • sare

  • Pentru sosul de căpșuni
  • 500 g capșuni

  • 50 g zahăr

  • 2 linguri de zeamă de lămâie

Cum să faceți

  • Puneți o oală cu 400 ml apă la fiert. Când dă în clocot, adăugați orezul clătit sub jet de apă rece. Amestecați și lăsați să fiarbă 3 minute, apoi scurgeți orezul într-o sită.
  • Între timp, puneți laptele cu un praf de sare și vanilia la fiert. Adăugați orezul și lăsați să fiarbă, pe foc mic, 30 de minute, amestecând să nu se lipească.
  • Luați vasul de pe foc. Dacă orezul nu s-a lipit de fundul vasului, adăugați ingredientele următoare. Noi am preferat însă să transferăm orezul cu lapte într-un castron curat.
  • Adăugați zahărul, untul și gălbenușurile (care se vor găti în compoziția fierbinte de orez cu lapte). Amestecați foarte bine și lăsați deoparte să se răcească.
  • Pentru sosul de căpșuni, zdrobiți fructele cu ajutorul mixerului vertical. Adăugați zahărul, zeama de lămâie și treceți piureul printr-o sită.
  • Puneți sosul pe foc și lăsați-l să dea câteva clocote. Puneți vasul cu sos de căpșuni într-un altul cu apă rece, să se răcească mai repede.
  • Împărțiți orezul cu lapte în pahare sau castronele și turnați deasupra sosul de căpșuni.

Rețetă video

Tags: