fbpx

Orez cu porumb și ou

orez cu porumb și ou

Extrem de popular pe toate continentele, orezul se regăsește în peste 40.000 de soiuri, de diferite forme și dimensiuni și chiar culori. Pentru rețeta noastră de orez cu porumb și ou am ales soiul ”basmati”, care are bobul lung și subțire, fierbe foarte repede și nu se lipește. Este tipul de orez ideal pentru salate și preparate ușoare, cum este și rețeta noastră.

orez cu porumb și ou

Orez cu porumb și ou

5 din 2 votes
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 200 g orez basmati

  • 600 ml apă

  • 3 ouă

  • 200 g boabe de porumb (de la conservă)

  • Ulei

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți apa la fiert, cu puțină sare.
  • Când începe să fiarbă, adăugați orezul și lăsați încă 10-12 minute, la foc mediu, fără capac.
  • După ce orezul s-a fiert, scurgeți într-o sită și lăsați-l să se răcească.
  • Bateți ouăle și turnați-le într-o tigaie în care ați încins puțin ulei. Exact ca la omletă.
  • Amestecați bine și adăugați boabele de porumb bine scurse.
  • După 2-3 minute, adăugați și orezul și mai lăsați pe foc aproximativ 4 minute.
  • Adăugați sare și piper după gust.

Rețetă video

Tags: