fbpx
ouă cu bacon

Arată tare fain aceste ouă cu bacon, așa-i? Și nu mai punem la socoteală faptul că le-am pregătit și foarte repede. Iar dacă vreți să le faceți și mai simplu, bateți ouăle într-un castronel cu sare, piper și verdeață, ca pentru omletă, și apoi doar le turnați în ”cuibul” din bacon.

ouă cu bacon

Ouă cu bacon

5 din 1 vote
Fel: mic-dejunDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 6 felii de bacon

  • Ulei

  • Sare

  • Piper

  • Pătrunjel/Mărar

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade.
  • Unge formele de brioșe cu ulei și pune în fiecare câte o felie de bacon astfel încât să formezi un ”guler” (vezi foto).
  • Sparge câte un ou în fiecare formă de copt.
  • Presară sare, piper și, în funcție de gust, verdeața preferată.
  • Coace 10-12 minute – dacă-ți dorești gălbenușul moale, 12-15 minute pentru a avea gălbenușul tare.
  • Scoate tava din cuptor și las-o deoparte 5-10 minute, cât să se răcorească puțin.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal