fbpx

Ouă turcești

Ouă turcești

Rețeta de ouă turcești sau ”cilbir”, în denumirea originală, se pare că datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea. După ce-am făcut-o și noi, am înțeles de ce o preferau: este o combinație neașteptată și foarte, foarte gustoasă. Și dacă nu vă ”speriați” de ideea de a face ouă poșate, putem spune că este și o rețetă foarte ușor de pregătit.

Ouă turcești

Ouă turcești

4.0 from 3 votes
Course: mic-dejun, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 500 g iaurt grecesc

  • 1 cațel de usturoi

  • 100 g unt

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1/2 linguriță de fulgi de chili

  • 1 linguriță de boia (am folosit dulce)

  • 2 linguri de oțet

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți untul la topit, într-o crăticioară, pe foc mic. Adăugați uleiul și apoi fulgii de chili și boiaua. Luați vasul de pe foc.
  • În iaurt, noi am ales unul cu 10% grăsime, radeți usturoiul și puneți și un praf de sare. Dați la rece, acoperit.
  • Puneți un vas cu apă la fiert. Adăugați oțetul și când apa stă să dea în clocot, formați un vârtej cu ajutorul unei furculițe și puneți oul, spart într-un castronel. Lăsați-l aproximativ 3 minute, cât să se coaguleze albușul, dar gălbenușul să rămână cremos.
  • Puneți oul poșat deasupra iaurtului și turnați deasupra sosul de unt și chili. Mâncați ouăle turcești imediat, cu ceva pâine proaspătă sau mămăligă, dacă o preferați.

Rețetă video

Tags: