fbpx

Pachețele de dovlecei

pachețele de dovlecei

Pachețelele de dovlecei cu umplutură de brânză fină și ciuperci sunt o minunăție. Vă recomandăm să alegeți dovlecei lungi și subțiri, iar brânza telemea o puteți înlocui cu brânză de vaci sau ricotta, dacă le preferați.

pachețele de dovlecei

Pachețele de dovlecei

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

10

pachețele
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 2 dovlecei

  • 1 1 ceapă

  • 1 1 cutie normală de ciuperci (sau 5 proaspete)

  • 250 g 250 brânză telemea (noi am folosit de capră)

  • 400 g 400 passata (sos gros de roÈ™ii)

  • Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)

  • Parmezan

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i ceapa È™i o căliÈ›i în puÈ›in ulei bine încins. PuneÈ›i un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • AdăugaÈ›i È™i ciupercile bine scurse È™i le È›ineÈ›i pe foc până scade lichidul. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-un blender È™i mixaÈ›i câteva secunde, doar cât să mărunÈ›iÈ›i ciupercile. AdăugaÈ›i brânza sfărâmată, sare È™i piper după gust.
  • TăiaÈ›i dovleceii cu ajutorul unei mandoline. SuprapuneÈ›i în cruce câte 2 felii de dovlecel È™i deasupra puneÈ›i o lingură de umplutură. ÃŽmpachetaÈ›i ca pe plic.
  • ÃŽntr-o tavă de copt puneÈ›i o parte din sosul de roÈ™ii È™i aÈ™ezaÈ›i pacheÈ›elele de dovlecei È™i deasupra turnaÈ›i restul de sos.
  • PresăraÈ›i deasupra parmezan (sau caÈ™caval) È™i coaceÈ›i la 200 de grade aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.

Rețetă video

Tags: