
Pachețelele de dovlecei cu umplutură de brânză fină și ciuperci sunt o minunăție. Vă recomandăm să alegeți dovlecei lungi și subțiri, iar brânza telemea o puteți înlocui cu brânză de vaci sau ricotta, dacă le preferați.

Pachețele de dovlecei
Porții
10
pachețeleTimp preparare
25
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 dovlecei
1 ceapă
1 cutie normală de ciuperci (sau 5 proaspete)
250 g brânză telemea (noi am folosit de capră)
400 g passata (sos gros de roșii)
Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)
Parmezan
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa și o căliți în puțin ulei bine încins. Puneți un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
- Adăugați și ciupercile bine scurse și le țineți pe foc până scade lichidul. Puneți compoziția într-un blender și mixați câteva secunde, doar cât să mărunțiți ciupercile. Adăugați brânza sfărâmată, sare și piper după gust.
- Tăiați dovleceii cu ajutorul unei mandoline. Suprapuneți în cruce câte 2 felii de dovlecel și deasupra puneți o lingură de umplutură. Împachetați ca pe plic.
- Într-o tavă de copt puneți o parte din sosul de roșii și așezați pachețelele de dovlecei și deasupra turnați restul de sos.
- Presărați deasupra parmezan (sau cașcaval) și coaceți la 200 de grade aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete