fbpx

Pachețele de dovlecei

pachețele de dovlecei

Pachețelele de dovlecei cu umplutură de brânză fină și ciuperci sunt o minunăție. Vă recomandăm să alegeți dovlecei lungi și subțiri, iar brânza telemea o puteți înlocui cu brânză de vaci sau ricotta, dacă le preferați.

pachețele de dovlecei

Pachețele de dovlecei

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

10

pachețele
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei

  • 1 ceapă

  • 1 cutie normală de ciuperci (sau 5 proaspete)

  • 250 g brânză telemea (noi am folosit de capră)

  • 400 g passata (sos gros de roșii)

  • Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)

  • Parmezan

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa și o căliți în puțin ulei bine încins. Puneți un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • Adăugați și ciupercile bine scurse și le țineți pe foc până scade lichidul. Puneți compoziția într-un blender și mixați câteva secunde, doar cât să mărunțiți ciupercile. Adăugați brânza sfărâmată, sare și piper după gust.
  • Tăiați dovleceii cu ajutorul unei mandoline. Suprapuneți în cruce câte 2 felii de dovlecel și deasupra puneți o lingură de umplutură. Împachetați ca pe plic.
  • Într-o tavă de copt puneți o parte din sosul de roșii și așezați pachețelele de dovlecei și deasupra turnați restul de sos.
  • Presărați deasupra parmezan (sau cașcaval) și coaceți la 200 de grade aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.

Rețetă video

Tags: