fbpx

Pâine cu usturoi și cașcaval

pâine cu usturoi și cașcaval

Unii o pregătesc cu ceapă și brânză cheddar. Cei care iubesc mult carnea, adaugă și cubulețe de bacon sau pastramă. Noi vă invităm la o bucată fierbinte de pâine cu usturoi și cașcaval. Poftă bună!

pâine cu usturoi și cașcaval

Pâine cu usturoi și cașcaval

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 pâine

  • 300 g cașcaval

  • 100 g unt

  • 3 căței de usturoi

  • 3 fire de pătrunjel verde

  • Piper (opțional)

Cum să faceți

  • Crestează pâinea pe orizontală și verticală, astfel încât să rezulte acele pătrățele care nu se desprind bază (vezi poza)
  • Topește untul pe foc mic sau la microunde. Adaugă usturoiul pisat și verdeața tocată fin. Taie cubulețe cașcavalul.
  • Pune câte un cubuleț în fiecare pliu al pâinii. La final, unge pâinea cu untul aromat, din belșug.
  • Înfășoară pâinea într-o folie de aluminiu, așaz-o pe o tavă de copt și pune-o în cuptorul încins.
  • Ține 10-15 minute, apoi desfă cu atenție folia de deasupra și mai lasă în cuptor 10 minute, cât să devină pâinea crocantă. O puteți mânca imediat ce ați scos pâinea cu usturoi și cașcaval din cuptor.
Tags: