fbpx

Pandișpan franțuzesc cu mere

pandișpan franțuzesc cu mere și sos caramel

Mulți ani s-a spus că untul este un pericol pentru sănătate, noroc cu studiile din ultimii ani care au arătat că folosirea untului chiar aduce beneficii sănătății. Cum ar fi fost viața noastră fără delicioasele croissante cu unt? Sau fără garniturile de legume sotate în unt? Sau fără acest pandișpan franțuzesc cu mere și sos caramel, incredibil de bun la gust? Nu ratați rețeta video a acestui desert!

pandișpan franțuzesc cu mere și sos caramel

Pandișpan franțuzesc cu mere

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 4 mere

  • 220 g unt, 80% grăsime + extra pentru uns

  • 160 g zahăr tos

  • 4 ouă

  • 240 g făină

  • 1 linguriță de praf de copt

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați merele în cuburi potrivit de mari. Pentru a nu oxida, după ce le-ați curățat și tăiat, puneți merele într-un vas cu apă rece și zeamă de lămâie sau oțet.
  • Bateți zahărul cu untul moale, câteva minute, aproximativ 5-7 minute, până amestecul își dublează/triplează volumul, iar granulele s-au topit.
  • Adăugați ouăle, unul câte unul, și vanilia. Separat, amestecați făina cu un praf de sare și praful de copt. Încorporați amestecul uscat în crema de unt, ouă și zahăr și folosiți pentru acest pas o spatulă.
  • Scurgeți cât mai bine merele de apă (puneți-le pe un șervet de hârtie, e cel mai bun absorbant) și adăugați-le în compoziție.
  • Ungeți cu unt tava de copt, cu pereți detașabili am folosit noi, și tapetați baza cu hârtie de copt.
  • Turnați compoziția, nivelați și dați la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade. Coaceți 40 de minute sau până prăjitura a devenit aurie și scobitoarea-test iese curată din mijlocul blatului.
  • Lăsați să se răcorească 10-15 minute și scoateți pandișpanul din forma de copt.
  • Porționați și, dacă vă place, turnați deasupra sosul caramel.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă nu vă place caramelul, puteți bate repede niște smântână pentru frișcă.
Tags: