Rețeta de sos caramel nu e o filozofie, o puteți pregăti extrem de simplu, vedeți și rețeta video. Și dacă tot am pregătit sosul în mai puțin de 15 minute, l-am adăugat unui pandișpan franțuzesc cu mere. Dar e la fel de gustos și lângă niște clătite americane, gogoși sau câteva fructe coapte.
Ingrediente
200 g zahăr tos alb
80 ml apă rece
200 ml smântână pentru frișcă
2 lingurițe de unt
1 linguriță de esență de vanilie
Cum să faceți
- Puneți zahărul și apa într-o tigaie, pe foc potrivit.
- Nu e nevoie să amestecați, din când în când, mai ”scuturați” tigaia.
- Treptat, amestecul de zahăr și apă va căpăta nuanțe din ce în ce mai aurii.
- Turnați atunci smântâna pentru frișcă și amestecați cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, ce aveți la îndemână.
- Lăsați să dea un clocot, puneți și untul și amestecați.
- Luați de pe foc, adăugați aroma de vanilie și turnați sosul caramel într-un borcan.
Nu vă alarmați dacă imediat ce este luat de pe foc, sosul este mai lichid. Pe măsură ce se răcește, sosul caramel va căpăta consistență.