fbpx

Sos caramel

Rețeta de sos caramel nu e o filozofie, o puteți pregăti extrem de simplu, vedeți și rețeta video. Și dacă tot am pregătit sosul în mai puțin de 15 minute, l-am adăugat unui pandișpan franțuzesc cu mere. Dar e la fel de gustos și lângă niște clătite americane, gogoși sau câteva fructe coapte.

Ingrediente

  • 200 g zahăr tos alb

  • 80 ml apă rece

  • 200 ml smântână pentru frișcă

  • 2 lingurițe de unt

  • 1 linguriță de esență de vanilie

Cum să faceți

  • Puneți zahărul și apa într-o tigaie, pe foc potrivit.
  • Nu e nevoie să amestecați, din când în când, mai ”scuturați” tigaia.
  • Treptat, amestecul de zahăr și apă va căpăta nuanțe din ce în ce mai aurii.
  • Turnați atunci smântâna pentru frișcă și amestecați cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, ce aveți la îndemână.
  • Lăsați să dea un clocot, puneți și untul și amestecați.
  • Luați de pe foc, adăugați aroma de vanilie și turnați sosul caramel într-un borcan.

Nu vă alarmați dacă imediat ce este luat de pe foc, sosul este mai lichid. Pe măsură ce se răcește, sosul caramel va căpăta consistență.

Tags: