fbpx

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

  • Home
  • desert
  • PapanaÈ™i fierÈ›i cu brânză de vaci È™i pesmet
Papanasi fierți cu brânză de vaci și pesmet

În părțile Ardealului, papanașii fierți se mănâncă cu pesmet. În zona Moldovei, pesmetul este înlocuit de un sos de unt topit și zahăr. Delicioase amândouă, drept e!

Cum compoziția pentru papanași fierți e aceeași, depinde de voi care să fie finalul, cu pesmet sau sos de unt. Așa că am trecut la treabă și vă arătăm cum am pregătit rețeta de papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet. Poate v-am trezit amintiri și v-am făcut și poftă! Iar dacă preferați papanașii prăjiți, avem și pentru ei rețeta perfectă.

Papanasi fierți cu brânză de vaci și pesmet

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

35

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • Pentru papanaÈ™i
  • 500 g brânză de vaci

  • 2 ouă

  • 180 g griÈ™

  • 1 lingură de făină

  • 2 plicuri de zahăr vanilat

  • Coajă de lămâie

  • Coajă de portocală

  • Sare

  • Pentru crusta de pesmet
  • 150 g pesmet

  • 3 linguri de zahăr

  • ScorÈ›iÈ™oară (opÈ›ional)

  • 50 g unt

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i bine toate ingredientele pentru papanaÈ™i. LăsaÈ›i compoziÈ›ia deoparte câteva minute.
  • ÃŽntre timp, topiÈ›i untul într-o tigaie. AdăugaÈ›i pesmetul È™i amestecaÈ›i. ÈšineÈ›i pe foc potrivit, doar până când pesmetul capătă o culoare rumenă uniformă.
  • DaÈ›i deoparte, adăugaÈ›i zahărul È™i un praf de scorÈ›iÈ™oară, dacă vă place.
  • LuaÈ›i cu linguriÈ›a din compoziÈ›ia de papanaÈ™i È™i modelaÈ›i biluÈ›e, potrivit de mici, în palmele uÈ™or umede.
  • PuneÈ›i la fiert un vas cu apă È™i un praf de sare. Când apa stă să dea în clocot, adăugaÈ›i biluÈ›ele pe rând, astfel încât să nu le înghesuiÈ›i.
  • LuaÈ›i o spatulă È™i dezlipiÈ›i uÈ™or papanaÈ™ii, imediat ce i-aÈ›i pus în apă. Curând, aceÈ™tia se vor ridica la suprafaÈ›a apei È™i din acel moment îi mai lăsaÈ›i să fiarbă 7-8 minute. Eventual, pentru mai multă siguranță, încercaÈ›i un papanaÈ™ înainte de a-i scoate din apă.
  • ScoateÈ›i papanaÈ™ii direct în tigaia cu pesmet È™i agitaÈ›i-o uÈ™or, astfel încât pesmetul dulce È™i aromat să-i cuprindă.

Rețetă video

Tags: