fbpx

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

  • Home
  • desert
  • Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet
Papanasi fierți cu brânză de vaci și pesmet

În părțile Ardealului, papanașii fierți se mănâncă cu pesmet. În zona Moldovei, pesmetul este înlocuit de un sos de unt topit și zahăr. Delicioase amândouă, drept e!

Cum compoziția pentru papanași fierți e aceeași, depinde de voi care să fie finalul, cu pesmet sau sos de unt. Așa că am trecut la treabă și vă arătăm cum am pregătit rețeta de papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet. Poate v-am trezit amintiri și v-am făcut și poftă! Iar dacă preferați papanașii prăjiți, avem și pentru ei rețeta perfectă.

Papanasi fierți cu brânză de vaci și pesmet

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

35

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • Pentru papanași
  • 500 g 500 brânză de vaci

  • 2 2 ouă

  • 180 g 180 griș

  • 1 lingură 1 de făină

  • 2 plicuri 2 de zahăr vanilat

  • Coajă de lămâie

  • Coajă de portocală

  • Sare

  • Pentru crusta de pesmet
  • 150 g 150 pesmet

  • 3 linguri 3 de zahăr

  • Scorțișoară (opțional)

  • 50 g 50 unt

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați bine toate ingredientele pentru papanași. Lăsați compoziția deoparte câteva minute.
  • Între timp, topiți untul într-o tigaie. Adăugați pesmetul și amestecați. Țineți pe foc potrivit, doar până când pesmetul capătă o culoare rumenă uniformă.
  • Dați deoparte, adăugați zahărul și un praf de scorțișoară, dacă vă place.
  • Luați cu lingurița din compoziția de papanași și modelați biluțe, potrivit de mici, în palmele ușor umede.
  • Puneți la fiert un vas cu apă și un praf de sare. Când apa stă să dea în clocot, adăugați biluțele pe rând, astfel încât să nu le înghesuiți.
  • Luați o spatulă și dezlipiți ușor papanașii, imediat ce i-ați pus în apă. Curând, aceștia se vor ridica la suprafața apei și din acel moment îi mai lăsați să fiarbă 7-8 minute. Eventual, pentru mai multă siguranță, încercați un papanaș înainte de a-i scoate din apă.
  • Scoateți papanașii direct în tigaia cu pesmet și agitați-o ușor, astfel încât pesmetul dulce și aromat să-i cuprindă.

Rețetă video

Tags: