Nu greșim când spunem despre papricașul de pui că este unul dintre acele preparate care-ți încălzesc sufletul și-ți dau o stare de bine. Citiți mai multe despre comfort food aici. În rețeta nu se folosește suc de roșii sau pastă de tomată, dar boia din belșug, dulce sau combinată cu iute. Și o mâncare faină, faină tare. Aveți mai jos și rețeta video.
Papricaș de pui
Porții
6
porțiiTimp gătire
1
hourTimp total
1
hourIngrediente
3 jumătăți de piept de pui
3 cepe
1 cațel de usturoi
2 linguri de ulei
1 1/2 linguri de boia dulce
1/2 lingură de boia iute
1 ardei gras
400 g smântână
500 ml apă
Pătrunjel verde
Sare
- Pentru găluște
3 ouă medii
150 g făină
1/2 linguriță de sare
Cum să faceți
- Căliți în uleiul bine încins ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
- Puneți apoi ardeiul tăiat mărunt și după 2-3 minute bucățile de pui, tăiate potrivit, sare, piper și cele două tipuri de boia.
- Turnați deasupra 500 ml de apă, acoperiți și lăsați să fiarbă 30 de minute. Dacă apa scade prea mult, completați. Avem nevoie de sos suficient de mult pentru final, când vom pune și găluștele.
- Între timp, amestecați ingredientele pentru găluște. În final, aluatul este moale și are consistența unei smântâni groase.
- Separat, într-un vas, fierbeți apă și sare. Luați cu lingurița din compoziție și puneți găluștele în apa care fierbe. Sunt gata după 10-12 minute, când s-au ridicat la suprafața apei și și-au mărit mult volumul.
- Verificați carnea de pui, dacă s-a înmuiat suficient. Adăugați apoi smântâna frecată cu ceva sos fierbinte (să nu se taie) și puneți găluștele bine scurse de apă. Un pic de verdeață și asta a fost tot. Poftă bună!
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete