fbpx

PapricaÈ™ de pui

papricaÈ™ de pui
noriel.ro

Nu greșim când spunem despre papricașul de pui că este unul dintre acele preparate care-ți încălzesc sufletul și-ți dau o stare de bine. Citiți mai multe despre comfort food aici. Acest papricaș de pui este una dintre rețetele tradiționale ungurești și e faină, faină rău. Aveți mai jos și rețeta video.

papricaÈ™ de pui

PapricaÈ™ de pui

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 3 cepe

  • 1 caÈ›el de usturoi

  • 2 linguri de ulei

  • 1 1/2 linguri de boia dulce

  • 1/2 lingură de boia iute

  • 1 ardei gras

  • 400 g smântână

  • 500 ml apă

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Pentru găluÈ™te
  • 3 ouă medii

  • 150 g făină

  • 1/2 linguriță de sare

Cum să faceți

  • CăliÈ›i în uleiul bine încins ceapa È™i usturoiul tocate mărunt. AdăugaÈ›i È™i un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • PuneÈ›i apoi ardeiul tăiat mărunt È™i după 2-3 minute bucățile de pui, tăiate potrivit, sare, piper È™i cele două tipuri de boia.
  • TurnaÈ›i deasupra 500 ml de apă, acoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă 30 de minute. Dacă apa scade prea mult, completaÈ›i. Avem nevoie de sos suficient de mult pentru final, când vom pune È™i găluÈ™tele.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i ingredientele pentru găluÈ™te. ÃŽn final, aluatul este moale È™i are consistenÈ›a unei smântâni groase.
  • Separat, într-un vas, fierbeÈ›i apă È™i sare. LuaÈ›i cu linguriÈ›a din compoziÈ›ie È™i puneÈ›i găluÈ™tele în apa care fierbe. Sunt gata după 10-12 minute, când s-au ridicat la suprafaÈ›a apei È™i È™i-au mărit mult volumul.
  • VerificaÈ›i carnea de pui, dacă s-a înmuiat suficient. AdăugaÈ›i apoi smântâna frecată cu ceva sos fierbinte (să nu se taie) È™i puneÈ›i găluÈ™tele bine scurse de apă. Un pic de verdeață È™i asta a fost tot. Poftă bună!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal