fbpx

Papricaș de pui

papricaș de pui

Nu greșim când spunem despre papricașul de pui că este unul dintre acele preparate care-ți încălzesc sufletul și-ți dau o stare de bine. Citiți mai multe despre comfort food aici. Acest papricaș de pui este una dintre rețetele tradiționale ungurești și e faină, faină rău. Aveți mai jos și rețeta video.

papricaș de pui

Papricaș de pui

5 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 3 jumătăți 3 de piept de pui

  • 3 cepe

  • 1 1 cațel de usturoi

  • 2 linguri 2 de ulei

  • 1 1/2 linguri 1 1/2 de boia dulce

  • 1/2 lingură 1/2 de boia iute

  • 1 1 ardei gras

  • 400 g 400 smântână

  • 500 ml 500 apă

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Pentru găluște
  • 3 3 ouă medii

  • 150 g 150 făină

  • 1/2 linguriță 1/2 de sare

Cum să faceți

  • Căliți în uleiul bine încins ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • Puneți apoi ardeiul tăiat mărunt și după 2-3 minute bucățile de pui, tăiate potrivit, sare, piper și cele două tipuri de boia.
  • Turnați deasupra 500 ml de apă, acoperiți și lăsați să fiarbă 30 de minute. Dacă apa scade prea mult, completați. Avem nevoie de sos suficient de mult pentru final, când vom pune și găluștele.
  • Între timp, amestecați ingredientele pentru găluște. În final, aluatul este moale și are consistența unei smântâni groase.
  • Separat, într-un vas, fierbeți apă și sare. Luați cu lingurița din compoziție și puneți găluștele în apa care fierbe. Sunt gata după 10-12 minute, când s-au ridicat la suprafața apei și și-au mărit mult volumul.
  • Verificați carnea de pui, dacă s-a înmuiat suficient. Adăugați apoi smântâna frecată cu ceva sos fierbinte (să nu se taie) și puneți găluștele bine scurse de apă. Un pic de verdeață și asta a fost tot. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: