fbpx

Pastă de măceșe

pastă de măceșe

Pasta de măceșe este cel mai laborios produs ce se poate obține din aceste fructe și nu mulți au răbdare să o prepare. Dar este atât de fină și gustoasă încât merită fiecare minut de muncă. Visăm cu ochii deschiși la niște clătite! Și la niște gogoși umplute cu pastă de măceșe! Așa-i că v-am făcut poftă?

pastă de măceșe

Pastă de măceșe

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: medie
Servings

4

borcane/380 ml
Prep time

2

hours 
Cooking time

40

minutes
Timp total

2

hours 

40

minutes

Ingrediente

  • 1,6 kg măceșe proaspete

  • 1 lamâie

  • 250 g zahăr tos alb

Cum să faceți

  • Spălați fructele proaspete în multe ape și le îndepărtați pe cele înnegrite. Dacă unele sunt mai moi, nu le aruncați, le folosiți.
  • Le puneți apoi într-o oală încăpătoare și turnați deasupra apă rece, cât să depășească fructele cu 2-3 degete. Le puneți la fiert și le țineți pe foc până când le puteți strivi ușor cu dosul unei linguri de lemn. În timpul fierberii, îndepărtați spuma care se formează.
  • După ce măceșele s-au înmuiat, stingeți focul. Acum începe partea cea mai dificilă: trecerea măceșelor prin sită.
  • Cu răbdare, puneți câte un polonic de măceșe (cu tot cu lichid) în sita fina așezată deasupra unui vas/castron. Cu dosul unei linguri de lemn, treceți prin sită toate măceșele. Nu vă ascundem că acest pas ar putea dura spre 2 ore.
  • Din 1,6 kg măceșe fierte, am obținut 1 kg de pastă fină de măceșe, destul de densă.
  • Am diluat pasta de măceșe cu 400 ml de apă, până am ajuns la consistența dorită.
  • Am adăugat 400 g de zahăr (proporția de zahăr este de 250-500 g zahăr la 1 kg de pastă, în funcție de cât de dulce vă place gustul) și zeama de la o lămâie și am pus pasta de măceșe la fiert pentru 20-25 de minute, amestecând foarte des.
  • Turnați pasta în borcane sterilizate în prealabil, sigilați-le și le întoaceți cu capacul în jos. Noi le-am lăsat până a doua zi, când le-am pus în cămară.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal