fbpx

Paste Alfredo

paste alfedro

Nu vă mai spunem cât sunt de grozave aceste paste Alfredo pentru că suntem convinși că le veți încerca! Rețeta originală, inventată de Alfredo Di Lelio în Roma anului 1908, conține doar trei ingrediente (paste proaspete, unt și parmezan), și vă spunem asta pentru că e posibil să fi întâlnit și variante cu smântână sau carne de pui. Cu siguranță și aceste variante sunt bune, dar dacă sunteți curioși de rețeta originală, o găsiți mai jos.

paste alfedro

Paste Alfredo

5 din 1 vote
Fel: paste / orez, ușor și repede, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g paste proaspete, de preferat late (fettuccine, pappardelle, tagliatelle)

  • 200 g parmezan ras + 50 g

  • 200 g unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți apa cu sare la fiert într-un vas încăpător. Când stă să fiarbă, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă 2-4 minute sau respectați timpul de fierbere recomandat de producător.
  • Între timp, puneți pe foc mic o tigaie/cratiță mare și adăugați untul și un polonic mic din apa în care fierbem pastele, astfel că în câteva secunde se va forma un sos cremos. Adăugați un strop de piper proaspăt râșnit.
  • Strecurați pastele după ce s-au fiert, păstrând o cană de lichid, și puneți-le în sosul de unt.
  • Presărați deasupra parmezanul ras și amestecați bine, pe foc mic. Curând, sosul va deveni cremos și fin. Dacă este necesar, turnați câte puțin din lichidul păstrat, astfel încât să obțineți paste cremoase, nu uscate. Împărțiți pastele în farfurii și radeți fâșii din parmezanul rămas. Poftă bună!
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal