fbpx

Paste Alfredo

paste alfedro

Nu vă mai spunem cât sunt de grozave aceste paste Alfredo pentru că suntem convinși că le veți încerca! Rețeta originală, inventată de Alfredo Di Lelio în Roma anului 1908, conține doar trei ingrediente (paste proaspete, unt și parmezan), și vă spunem asta pentru că e posibil să fi întâlnit și variante cu smântână sau carne de pui. Cu siguranță și aceste variante sunt bune, dar dacă sunteți curioși de rețeta originală, o găsiți mai jos.

paste alfedro

Paste Alfredo

5.0 from 1 vote
Course: paste / orez, ușor și repede, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g paste proaspete, de preferat late (fettuccine, pappardelle, tagliatelle)

  • 200 g parmezan ras + 50 g

  • 200 g unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i apa cu sare la fiert într-un vas încăpător. Când stă să fiarbă, adăugaÈ›i pastele È™i lăsaÈ›i-le să fiarbă 2-4 minute sau respectaÈ›i timpul de fierbere recomandat de producător.
  • ÃŽntre timp, puneÈ›i pe foc mic o tigaie/cratiță mare È™i adăugaÈ›i untul È™i un polonic mic din apa în care fierbem pastele, astfel că în câteva secunde se va forma un sos cremos. AdăugaÈ›i un strop de piper proaspăt râșnit.
  • StrecuraÈ›i pastele după ce s-au fiert, păstrând o cană de lichid, È™i puneÈ›i-le în sosul de unt.
  • PresăraÈ›i deasupra parmezanul ras È™i amestecaÈ›i bine, pe foc mic. Curând, sosul va deveni cremos È™i fin. Dacă este necesar, turnaÈ›i câte puÈ›in din lichidul păstrat, astfel încât să obÈ›ineÈ›i paste cremoase, nu uscate. ÃŽmpărÈ›iÈ›i pastele în farfurii È™i radeÈ›i fâșii din parmezanul rămas. Poftă bună!