fbpx

Paste cu cârnați

paste cu cârnați

O combinație de ingrediente neașteptată, dar care va mulțumi pe toată lumea: și paste, și un pic de carne, și legume, dar și brânză. Așa-i că v-am făcut curioși cu rețeta pe care tocmai am scos-o din cuptor? Încearcă chiar azi rețeta de paste cu cârnați.

paste cu cârnați

Paste cu cârnați

5.0 from 1 vote
Course: paste / orez, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 400 g paste scurte

  • 2 cârnați afumați (sau semi-afumați)

  • 300 g brânză cheddar

  • 1 dovlecel potrivit

  • 1 ardei gras roșu/capia

  • 1 ardei iute roșu (opțional)

  • 1 ceapă mică

  • 2 căței de usturoi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Curăță cârnații de pielițe și taie-i în cubulețe. Spală dovlecelul, ardeiul iute (opțional) și ardeiul gras, taie-le mărunt, în cubulețe. Feliază ceapa și usturoiul.
  • Într-o tigaie încăpătoare încinge 2-3 linguri cu ulei. Adaugă apoi ceapa și usturoiul și după 2 minute, legumele. Amestecă și lasă pe foc 10-12 minute.
  • Între timp, fierbe pastele în apă cu sare, dar cu 2-3 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet de producător. Scurge-le, dar nu înainte de a opri o cană din lichidul fierbinte.
  • Unge cu ulei o tavă de cuptor. Adaugă pastele, legumele, cârnații, cheddar ras (sau orice altă brânză care se topește) și 3-4 linguri din apa păstrată. Amestecă ușor și dă la cuptorul încălzit în prealabil. Coace la temperatură medie 15-20 de minute sau până pastele cu cârnați au căpătat o culoare apetisantă.
Tags: