O combinație de ingrediente neașteptată, dar care va mulțumi pe toată lumea: și paste, și un pic de carne, și legume, dar și brânză. Așa-i că v-am făcut curioși cu rețeta pe care tocmai am scos-o din cuptor? Încearcă chiar azi rețeta de paste cu cârnați.
Paste cu cârnați
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
400 g paste scurte
2 cârnați afumați (sau semi-afumați)
300 g brânză cheddar
1 dovlecel potrivit
1 ardei gras roșu/capia
1 ardei iute roșu (opțional)
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Curăță cârnații de pielițe și taie-i în cubulețe. Spală dovlecelul, ardeiul iute (opțional) și ardeiul gras, taie-le mărunt, în cubulețe. Feliază ceapa și usturoiul.
- Într-o tigaie încăpătoare încinge 2-3 linguri cu ulei. Adaugă apoi ceapa și usturoiul și după 2 minute, legumele. Amestecă și lasă pe foc 10-12 minute.
- Între timp, fierbe pastele în apă cu sare, dar cu 2-3 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet de producător. Scurge-le, dar nu înainte de a opri o cană din lichidul fierbinte.
- Unge cu ulei o tavă de cuptor. Adaugă pastele, legumele, cârnații, cheddar ras (sau orice altă brânză care se topește) și 3-4 linguri din apa păstrată. Amestecă ușor și dă la cuptorul încălzit în prealabil. Coace la temperatură medie 15-20 de minute sau până pastele cu cârnați au căpătat o culoare apetisantă.
Tags: cârnați
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete