Originar din Genova, capitala Liguriei, Italia, sosul pesto ne-a cucerit cu aroma sa de busuioc proaspăt. Și sperăm că și pe voi, așa că vă propunem pentru următoarea masă o porție generoasă de paste cu sos pesto.
Paste cu sos pesto
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
300 g paste
4 linguri de sos pesto
25 g unt
Parmezan/orice altă brânză maturată
Sare
Cum să faceți
- Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu un minut înainte de trecerea timpului de fierbere, adaugați untul și amestecați până se topește. Puneți deoparte o cană din această apă și scurge pastele într-o sită.
- Puneți pastele într-o oală sau un castron încăpător. Adăugați sosul pesto și, pentru început, jumătate din lichidul păstrat. Amestecați ușor. Dacă pastele sunt totuși prea uscate, nu au format un sos cremos, mai puneți din apa păstrată.
- Radeți deasupra parmezan sau orice altă brânză maturată și pastele cu sos pesto sunt absolut perfecte.
Tags: pesto
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete