fbpx

Paste cu sos pesto

paste cu sos pesto

Originar din Genova, capitala Liguriei, Italia, sosul pesto ne-a cucerit cu aroma sa de busuioc proaspăt. Și sperăm că și pe voi, așa că vă propunem pentru următoarea masă o porție generoasă de paste cu sos pesto.

paste cu sos pesto

Paste cu sos pesto

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g paste

  • 4 linguri de sos pesto

  • 25 g unt

  • Parmezan/orice altă brânză maturată

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i pastele în apă cu sare conform instrucÈ›iunilor de pe pachet. Cu un minut înainte de trecerea timpului de fierbere, adaugaÈ›i untul È™i amestecaÈ›i până se topeÈ™te. PuneÈ›i deoparte o cană din această apă È™i scurge pastele într-o sită.
  • PuneÈ›i pastele într-o oală sau un castron încăpător. AdăugaÈ›i sosul pesto È™i, pentru început, jumătate din lichidul păstrat. AmestecaÈ›i uÈ™or. Dacă pastele sunt totuÈ™i prea uscate, nu au format un sos cremos, mai puneÈ›i din apa păstrată.
  • RadeÈ›i deasupra parmezan sau orice altă brânză maturată È™i pastele cu sos pesto sunt absolut perfecte.
Tags: