fbpx

Paste cu sos pesto

paste cu sos pesto

Originar din Genova, capitala Liguriei, Italia, sosul pesto ne-a cucerit cu aroma sa de busuioc proaspăt. Și sperăm că și pe voi, așa că vă propunem pentru următoarea masă o porție generoasă de paste cu sos pesto.

paste cu sos pesto

Paste cu sos pesto

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g paste

  • 4 linguri de sos pesto

  • 25 g unt

  • Parmezan/orice altă brânză maturată

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu un minut înainte de trecerea timpului de fierbere, adaugați untul și amestecați până se topește. Puneți deoparte o cană din această apă și scurge pastele într-o sită.
  • Puneți pastele într-o oală sau un castron încăpător. Adăugați sosul pesto și, pentru început, jumătate din lichidul păstrat. Amestecați ușor. Dacă pastele sunt totuși prea uscate, nu au format un sos cremos, mai puneți din apa păstrată.
  • Radeți deasupra parmezan sau orice altă brânză maturată și pastele cu sos pesto sunt absolut perfecte.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal