
Noi știm rețeta de paste cu varză de prin zona Ardealului, voi poate o știți sub numele de laște cu varza sau lașcă. Am folosit paste pătrate și nu am călit prea mult timp varza, ne-am dorit să fie puțin mai crocantă, aldente cum ar spune italienii. Și nu a fost rău deloc, am mâncat-o imediat.




Paste cu varză
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
300 g paste scurte
1 varză potrivită
1/2 linguriță de boia iute/dulce
1/2 linguriță de chimion
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați varza cât mai fin. Presărați puțină sare deasupra și amestecați.
- Puneți pastele la fiert în apă cu sare și un strop de ulei. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet. După ce sunt gata, scurgeți-le într-o sită.
- Între timp, încingeți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și căliți varza pentru câteva minute. Puneți sare, piper proaspăt măcinat, boiaua preferată și chimion, amestecați des să nu se lipească. Nu adăugați apă, ne dorim o varză călită, nu fiartă, plină de apă.
- După ce varza s-a pătruns, adăugați pastele bine scurse și o lingură de ulei, dacă amestecul e prea uscat. Noi am mai adăugat puțin piper, pentru că se potrivește tare bine cu varza, dar voi puteți sări peste acest pas. Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
Tags: varză
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
carne tocată
cartofi
castraveți murați
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foitaj
iaurt
mere
mozzarella
nucă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
sos de roșii
spaghete
spanac
stafide
usturoi
vanilie
varză
vinete