fbpx

Paste cu varză

paste cu varză sau laște

Noi știm rețeta de paste cu varză de prin zona Ardealului, voi poate o știți sub numele de laște cu varza sau lașcă. Am folosit paste pătrate și nu am călit prea mult timp varza, ne-am dorit să fie puțin mai crocantă, aldente cum ar spune italienii. Și nu a fost rău deloc, am mâncat-o imediat.

paste cu varză sau laște

Paste cu varză

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 paste scurte

  • 1 1 varză potrivită

  • 1/2 linguriță 1/2 de boia iute/dulce

  • 1/2 linguriță 1/2 de chimion

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați varza cât mai fin. Presărați puțină sare deasupra și amestecați.
  • Puneți pastele la fiert în apă cu sare și un strop de ulei. Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet. După ce sunt gata, scurgeți-le într-o sită.
  • Între timp, încingeți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și căliți varza pentru câteva minute. Puneți sare, piper proaspăt măcinat, boiaua preferată și chimion, amestecați des să nu se lipească. Nu adăugați apă, ne dorim o varză călită, nu fiartă, plină de apă.
  • După ce varza s-a pătruns, adăugați pastele bine scurse și o lingură de ulei, dacă amestecul e prea uscat. Noi am mai adăugat puțin piper, pentru că se potrivește tare bine cu varza, dar voi puteți sări peste acest pas. Poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: