
Pasta alla Norma sau rețeta de paste cu vinete și roșii este unul dintre simbolurile bucătăriei siciliene. Legenda spune chiar că este un tribut culinar pentru cea mai frumoasă operă a celebrului compozitor Vincenzo Bellini: Norma. Noi vă mai spunem doar atât: este o rețetă simplă, aromată, dar mai ales foarte gustoasă.

Paste cu vinete și roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 vânătă
600 g roșii
400 g paste scurte
100 g parmezan/grana padano
2 caței de usturoi
Busuioc
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți pastele la fiert în apă cu sare și respectați timpul de fierbere indicat de producător.
- Tăiați roșiile în cubulețe sau în sferturi, dacă sunt mai mici. Feliați usturoiul.
- Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie adâncă, puneți usturoiul și apoi roșiile, sare și piper. Acoperiți și lăsați să dea câteva clocote, cât să se formeze un sos legat.
- Între timp, tăiați vânăta în felii subțiri sau cubulețe și puneți totul într-o strecurătoare. Presărați sare și după 10 minute clătiți vânăta sub jet de apă rece, pentru a o îndepărta.
- Prăjiți feliile sau cubulețele de vânătă în ulei bine încins, dar nu înainte de a le șterge de apă. Noi am folosit câteva șervete de hârtie.
- După ce vinetele s-au rumenit, le puneți în sosul de roșii, apoi puneți pastele scurse de apă. Adăugați frunze busuioc și luați de pe foc. Radeți deasupra parmezanul sau orice altă brânză maturată preferați.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete