fbpx

Paste cu vinete și roșii

paste cu vinete și roșii

Pasta alla Norma sau rețeta de paste cu vinete și roșii este unul dintre simbolurile bucătăriei siciliene. Legenda spune chiar că este un tribut culinar pentru cea mai frumoasă operă a celebrului compozitor Vincenzo Bellini: Norma. Noi vă mai spunem doar atât: este o rețetă simplă, aromată, dar mai ales foarte gustoasă.

paste cu vinete și roșii

Paste cu vinete și roșii

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 600 g roșii

  • 400 g paste scurte

  • 100 g parmezan/grana padano

  • 2 caței de usturoi

  • Busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți pastele la fiert în apă cu sare și respectați timpul de fierbere indicat de producător.
  • Tăiați roșiile în cubulețe sau în sferturi, dacă sunt mai mici. Feliați usturoiul.
  • Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie adâncă, puneți usturoiul și apoi roșiile, sare și piper. Acoperiți și lăsați să dea câteva clocote, cât să se formeze un sos legat.
  • Între timp, tăiați vânăta în felii subțiri sau cubulețe și puneți totul într-o strecurătoare. Presărați sare și după 10 minute clătiți vânăta sub jet de apă rece, pentru a o îndepărta.
  • Prăjiți feliile sau cubulețele de vânătă în ulei bine încins, dar nu înainte de a le șterge de apă. Noi am folosit câteva șervete de hârtie.
  • După ce vinetele s-au rumenit, le puneți în sosul de roșii, apoi puneți pastele scurse de apă. Adăugați frunze busuioc și luați de pe foc. Radeți deasupra parmezanul sau orice altă brânză maturată preferați.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal