fbpx

Paste cu vinete și roșii

paste cu vinete și roșii

Pasta alla Norma sau rețeta de paste cu vinete și roșii este unul dintre simbolurile bucătăriei siciliene. Legenda spune chiar că este un tribut culinar pentru cea mai frumoasă operă a celebrului compozitor Vincenzo Bellini: Norma. Noi vă mai spunem doar atât: este o rețetă simplă, aromată, dar mai ales foarte gustoasă.

paste cu vinete și roșii

Paste cu vinete și roșii

4.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 vânătă

  • 600 g roÈ™ii

  • 400 g paste scurte

  • 100 g parmezan/grana padano

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • Busuioc

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i pastele la fiert în apă cu sare È™i respectaÈ›i timpul de fierbere indicat de producător.
  • TăiaÈ›i roÈ™iile în cubuleÈ›e sau în sferturi, dacă sunt mai mici. FeliaÈ›i usturoiul.
  • ÃŽncingeÈ›i o lingură de ulei într-o tigaie adâncă, puneÈ›i usturoiul È™i apoi roÈ™iile, sare È™i piper. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să dea câteva clocote, cât să se formeze un sos legat.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i vânăta în felii subÈ›iri sau cubuleÈ›e È™i puneÈ›i totul într-o strecurătoare. PresăraÈ›i sare È™i după 10 minute clătiÈ›i vânăta sub jet de apă rece, pentru a o îndepărta.
  • PrăjiÈ›i feliile sau cubuleÈ›ele de vânătă în ulei bine încins, dar nu înainte de a le È™terge de apă. Noi am folosit câteva È™ervete de hârtie.
  • După ce vinetele s-au rumenit, le puneÈ›i în sosul de roÈ™ii, apoi puneÈ›i pastele scurse de apă. AdăugaÈ›i frunze busuioc È™i luaÈ›i de pe foc. RadeÈ›i deasupra parmezanul sau orice altă brânză maturată preferaÈ›i.
Tags: