Spanacul și conopida sunt două legume ușor de gătit. Mai mult decât atât, acestea au indice glicemic mic, fiind recomandate diabeticilor și celor care urmează un regim alimentar. Lângă ele am adăugat și un pește cu carne destul de slabă, astfel încât, la final am obținut un preparat foarte gustos și sănătos.
Păstrăv cu conopidă și spanac
Porții
1
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 păstrăv
2 buchețele de conopidă
1 mână de baby spanac
2 felii de portocală
2 felii de lămâie
2 fire de cimbru uscat
Oregano uscat
1 ceapă mică
2 caței de usturoi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați conopida în felii subțiri și așezați-le pe hârtia de copt.
- Deasupra puneți peștele, spălat și bine șters de apă.
- Puneți feliile de citrice și un fir de cimbru în burta păstrăvului, sare și piper după gust. Dacă vă plac, presărați puțin cimbru și oregano și deasupra peștelui.
- Împachetați păstrăvul în hârtia de copt și strângeți bine capetele. Pentru un plus de siguranță, puneți la capete un pic de folie de aluminiu.
- Dați la cuptor, la 190 de grade, aproximativ 20-25 de minute. Dacă peștele e mai mare, timpul de coacere va fi puțin mai mare.
- Între timp, sotați spanacul. Puneți puțin ulei într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul pe care le-ați tăiat mărunt. După ce s-au înmuiat, adăugați frunzele de spanac și puțină apă. Amestecați și lăsați pe foc 2-3 minute, cât să scadă lichidul. Puneți sare și piper la final.
- După ce peștele s-a copt, îl scoateți pe o farfurie, adăugați conopida și spanacul sotat și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete