Pentru că ne plac ciupercile, nu stăm pe gânduri să le încercăm în combinații noi. De data aceasta le-am adăugat un pumn de alune de pădure (puteți folosi și nuci, dacă le preferați) și am pregătit în mai puțin de 30 de minute un delicios pate de ciuperci. O gustare grozavă pentru vegetarieni, dar și pentru cei care țin post. Încercați rețeta și o să ne dați dreptate!
Pate de ciuperci
Porții
8
servingsTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
500 g ciuperci champignon
1 ceapă roșie ( puteți folosi și galbenă, doar că are gustul mai pronunțat)
2 caței de usturoi
50 g alune de pădure (sau nuci)
2 linguri de sos de soia (opțional)
Cimbru
Sare
Piper
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Rumeniți alunele într-o tigaie până încep să-și elibereze aromele. Le scoateți apoi într-un castronel.
- În aceeași tigaie, puneți 2-3 linguri de ulei și căliți ceapa și usturoiul pentru 2 minute. Puneți și ciupercile tăiate potrivit și le țineți pe foc mediu, nu mic!, până scade apa. Închideți focul, potriviți gustul de sare, piper și cimbru.
- Puneți ciupercile și alunele într-un robot, sosul de soia și mixați până amestecul capătă o consistență suficient de fină.
- Puneți pateul de ciuperci într-un borcan și păstrați-l la frigider câteva zile.
Rețetă video
trucuri
- Dacă doriți să aduceți mai multă cremozitate pateului de ciuperci, adăugați în bolul mixerului și 3-4 linguri de fasole boabe sau de năut din conservă.
- Puteți transforma pateul de ciuperci într-un sos grozav pentru paste. Încălziți într-o tigaie 200 ml de smântână de gătit, adăugați 2-3 linguri de pate, după gust, ceva verdeață, sare și piper, iar la final puneți pastele fierte separat
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete