fbpx

Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

Pentru că ne plac ciupercile, nu stăm pe gânduri să le încercăm în combinații noi. De data aceasta le-am adăugat un pumn de alune de pădure (puteți folosi și nuci, dacă le preferați) și am pregătit în mai puțin de 30 de minute un delicios pate de ciuperci. O gustare grozavă pentru vegetarieni, dar și pentru cei care țin post. Încercați rețeta și o să ne dați dreptate!

Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

servings
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon

  • 1 ceapă roșie ( puteți folosi și galbenă, doar că are gustul mai pronunțat)

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g alune de pădure (sau nuci)

  • 2 linguri de sos de soia (opțional)

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Rumeniți alunele într-o tigaie până încep să-și elibereze aromele. Le scoateți apoi într-un castronel.
  • În aceeași tigaie, puneți 2-3 linguri de ulei și căliți ceapa și usturoiul pentru 2 minute. Puneți și ciupercile tăiate potrivit și le țineți pe foc mediu, nu mic!, până scade apa. Închideți focul, potriviți gustul de sare, piper și cimbru.
  • Puneți ciupercile și alunele într-un robot, sosul de soia și mixați până amestecul capătă o consistență suficient de fină.
  • Puneți pateul de ciuperci într-un borcan și păstrați-l la frigider câteva zile.

Rețetă video

trucuri

  • Dacă doriți să aduceți mai multă cremozitate pateului de ciuperci, adăugați în bolul mixerului și 3-4 linguri de fasole boabe sau de năut din conservă.
  • Puteți transforma pateul de ciuperci într-un sos grozav pentru paste. Încălziți într-o tigaie 200 ml de smântână de gătit, adăugați 2-3 linguri de pate, după gust, ceva verdeață, sare și piper, iar la final puneți pastele fierte separat
Tags: