fbpx

Pate de ficat

pate de ficat

Cu mulți ani în urmă, obișnuiam să cumpărăm pateul de ficat. Dar după ce am mâncat prima dată pate de ficat pregătit de prietenul nostru, Marius Tudosiei, pe care-l găsiți la Băcănia Veche, îl facem și noi, chiar foarte des. Pentru că se pregătește ușor și nici nu-ți ia mult timp. Am filmat și rețeta, ca să vă convingem!

pate de ficat

Pate de ficat

5.0 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui

  • 1 ceapă albă medie

  • 1 ceapă roșie medie

  • 75 g unt

  • 3 foi de dafin

  • 50 ml vin roșu

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați ficatul de vinișoare și clătiți-l în apă rece.
  • Topiți jumătate din unt într-o tigaie.
  • Tăiați cepele grosier și căliți-le în untul topit.
  • Puneți ficatul la călit, adăugați frunzele de dafin și vinul și acoperiți cu capac.
  • După ce ficatul este gătit, scoateți frunzele de dafin și puneți compoziția pentru pate într-un castron. Adăugați sare și piper după gust și restul de unt. Pasați cu mixerul vertical. Dacă nu-l aveți, puneți totul în vasul unui mixer și mixați 1-2 minute.
  • Lasați la frigider înainte de a fi servit.

Rețetă video

Tags: