fbpx

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateurile cu brânză din aluat de casă, puțin sărate, înfoiate și crocante, sunt binevenite în orice moment al zilei, fie că ne potolesc senzația de foame, fie că le savurăm, la ceas de seară, alături de un pahar cu vin sau bere. Aluatul de casă este foarte ușor de pregătit și are la bază aluatul fraged cu smântână, din care puteți face și niște sărățele grozave.

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateuri cu brânză din aluat de casă

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

24

pateuri
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
timp de răcire

20

minute
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 250 g unt rece

  • 200 g smântână

  • 1 ou (pentru uns)

  • Sare

  • SeminÈ›e de susan (sau de mac)

  • Pentru umplutură
  • 200 g brânză de vaci

  • 200 g telemea de vacă

  • 1 ou

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru aluat, amestecaÈ›i făina cu sarea È™i untul tăiat cubuleÈ›e, apoi încorporaÈ›i smântâna. Nu frământaÈ›i aluatul, doar încorporaÈ›i ingredientele cât să devină compact. ÃŽl înfoliaÈ›i È™i apoi îl daÈ›i la rece 20 de minute.
  • Pentru umplutură, amestecaÈ›i toate ingredientele. Dacă în final umplutura e prea moale, mai adăugaÈ›i telemea. Dacă e prea legată, puneÈ›i un pic de smântână sau de iaurt bine scurs.
  • Scoate aluatul din frigider È™i întinde-l cu sucitorul în sus È™i în jos! PliaÈ›i apoi aluatul în trei È™i îl întindeÈ›i din nou tot cu miÈ™cări în sus È™i în jos.RepetaÈ›i paÈ™ii încă o dată. Dacă aluatul s-a înmuiat între timp, îl daÈ›i la rece (congelator) 10 minute È™i apoi repetaÈ›i întinderea È™i plierea.
  • ÃŽn final, întindeÈ›i aluatul pe masa înfăinată. Dacă nu aveÈ›i atât de mult spaÈ›iu pe masă, îl tăiaÈ›i în două È™i le lucraÈ›i pe rând. TăiaÈ›i bucata de aluat în pătrate sau dreptunghiuri È™i le crestaÈ›i pe o parte (vedeÈ›i în reÈ›eta video cum am procedat)
  • PuneÈ›i o lingură de umplutură, pliaÈ›i deasupra aluatul È™i lipiÈ›i uÈ™or marginile.
  • PuneÈ›i pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, le ungeÈ›i cu ou bătut, presăraÈ›i seminÈ›e de susan È™i coaceÈ›i la 190 de grade, 20-25 de minute.

Rețetă video

Tags: