Pateurile cu brânză din aluat de casă, puțin sărate, înfoiate și crocante, sunt binevenite în orice moment al zilei, fie că ne potolesc senzația de foame, fie că le savurăm, la ceas de seară, alături de un pahar cu vin sau bere. Aluatul de casă este foarte ușor de pregătit și are la bază aluatul fraged cu smântână, din care puteți face și niște sărățele grozave.
Pateuri cu brânză din aluat de casă
Porții
24
pateuriTimp preparare
30
minutesTimp gătire
25
minutestimp de răcire
20
minuteTimp total
55
minutesIngrediente
400 g făină + extra pentru masa de lucru
250 g unt rece
200 g smântână
1 ou (pentru uns)
Sare
Semințe de susan (sau de mac)
- Pentru umplutură
200 g brânză de vaci
200 g telemea de vacă
1 ou
Sare
Cum să faceți
- Pentru aluat, amestecați făina cu sarea și untul tăiat cubulețe, apoi încorporați smântâna. Nu frământați aluatul, doar încorporați ingredientele cât să devină compact. Îl înfoliați și apoi îl dați la rece 20 de minute.
- Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele. Dacă în final umplutura e prea moale, mai adăugați telemea. Dacă e prea legată, puneți un pic de smântână sau de iaurt bine scurs.
- Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu sucitorul în sus și în jos! Pliați apoi aluatul în trei și îl întindeți din nou tot cu mișcări în sus și în jos.Repetați pașii încă o dată. Dacă aluatul s-a înmuiat între timp, îl dați la rece (congelator) 10 minute și apoi repetați întinderea și plierea.
- În final, întindeți aluatul pe masa înfăinată. Dacă nu aveți atât de mult spațiu pe masă, îl tăiați în două și le lucrați pe rând. Tăiați bucata de aluat în pătrate sau dreptunghiuri și le crestați pe o parte (vedeți în rețeta video cum am procedat)
- Puneți o lingură de umplutură, pliați deasupra aluatul și lipiți ușor marginile.
- Puneți pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut, presărați semințe de susan și coaceți la 190 de grade, 20-25 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete