fbpx

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateurile cu brânză din aluat de casă, puțin sărate, înfoiate și crocante, sunt binevenite în orice moment al zilei, fie că ne potolesc senzația de foame, fie că le savurăm, la ceas de seară, alături de un pahar cu vin sau bere. Aluatul de casă este foarte ușor de pregătit și are la bază aluatul fraged cu smântână, din care puteți face și niște sărățele grozave.

Pateuri cu brânză din aluat de casă

Pateuri cu brânză din aluat de casă

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

24

pateuri
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
timp de răcire

20

minute
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 250 g unt rece

  • 200 g smântână

  • 1 ou (pentru uns)

  • Sare

  • Semințe de susan (sau de mac)

  • Pentru umplutură
  • 200 g brânză de vaci

  • 200 g telemea de vacă

  • 1 ou

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru aluat, amestecați făina cu sarea și untul tăiat cubulețe, apoi încorporați smântâna. Nu frământați aluatul, doar încorporați ingredientele cât să devină compact. Îl înfoliați și apoi îl dați la rece 20 de minute.
  • Pentru umplutură, amestecați toate ingredientele. Dacă în final umplutura e prea moale, mai adăugați telemea. Dacă e prea legată, puneți un pic de smântână sau de iaurt bine scurs.
  • Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu sucitorul în sus și în jos! Pliați apoi aluatul în trei și îl întindeți din nou tot cu mișcări în sus și în jos.Repetați pașii încă o dată. Dacă aluatul s-a înmuiat între timp, îl dați la rece (congelator) 10 minute și apoi repetați întinderea și plierea.
  • În final, întindeți aluatul pe masa înfăinată. Dacă nu aveți atât de mult spațiu pe masă, îl tăiați în două și le lucrați pe rând. Tăiați bucata de aluat în pătrate sau dreptunghiuri și le crestați pe o parte (vedeți în rețeta video cum am procedat)
  • Puneți o lingură de umplutură, pliați deasupra aluatul și lipiți ușor marginile.
  • Puneți pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut, presărați semințe de susan și coaceți la 190 de grade, 20-25 de minute.

Rețetă video

Tags: