fbpx

Pateuri cu brânză Gorgonzola

pateuri cu brânză gorgonzola

Vi s-a întâmplat să mâncați ceva bun, dar bun de tot, și să nu vă gândiți nici măcar o secundă că ar putea fi ”îngrășător”? Nouă da, iar aceste pateuri cu brânză Gorgonzola sunt acel exemplu de bun, dar bun de tot! După ce am terminat tot din farfurii, ne-am apucat să scriem și rețeta, poate v-am făcut poftă.

pateuri cu brânză gorgonzola

Pateuri cu brânză Gorgonzola

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj (400 g)

  • 100 g frunze de spanac

  • 2 fire de ceapă verde

  • 1 cutie/pachet de brânză Gorgonzola

  • 2 ouă

  • 1 lingură de lapte/smântână/iaurt

  • 50 g unt

  • Miez de nucă

  • Semințe de susan

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Topiți untul într-o tigaie și căliți ceapa tăiată cubulețe pentru 2-3 minute. Adăugați spanacul proaspăt, puțin oregano (uscat sau proaspăt, cum aveți) și mai țineți pe foc 2-3 minute. Nu-i trebuie mult spanacului să se gătească.
  • Între timp, tăiați brânza în cubulețe și bateți separat un ou. După ce ați dat tigaia deoparte, adăugați cele două ingrediente, sare și piper după gust. Amestecați.
  • Tăiați foaia de aluat, ținut la rece în tot acest timp, în 9 pătrate. Puneți deasupra câte o linguriță de umplutură, ridicați colțurile și uniți-le în mijloc. Presați deasupra un miez de nucă.
  • Puneți pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu amestecul de ou și lapte și presărați semințe de susan.
  • Coaceți la 200 de grade aproximativ 25 de minute, iar în final ar trebuie să fie foarte frumos rumenite.
  • Turnați în pahare un vin alb, poate un tămâios rece, și puneți tava pe masă. Nu vor mai ajunge în farfurii, garantăm.
Tags: