Vi s-a întâmplat să mâncați ceva bun, dar bun de tot, și să nu vă gândiți nici măcar o secundă că ar putea fi ”îngrășător”? Nouă da, iar aceste pateuri cu brânză Gorgonzola sunt acel exemplu de bun, dar bun de tot! După ce am terminat tot din farfurii, ne-am apucat să scriem și rețeta, poate v-am făcut poftă.
Pateuri cu brânză Gorgonzola
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 aluat foitaj (400 g)
100 g frunze de spanac
2 fire de ceapă verde
1 cutie/pachet de brânză Gorgonzola
2 ouă
1 lingură de lapte/smântână/iaurt
50 g unt
Miez de nucă
Semințe de susan
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Topiți untul într-o tigaie și căliți ceapa tăiată cubulețe pentru 2-3 minute. Adăugați spanacul proaspăt, puțin oregano (uscat sau proaspăt, cum aveți) și mai țineți pe foc 2-3 minute. Nu-i trebuie mult spanacului să se gătească.
- Între timp, tăiați brânza în cubulețe și bateți separat un ou. După ce ați dat tigaia deoparte, adăugați cele două ingrediente, sare și piper după gust. Amestecați.
- Tăiați foaia de aluat, ținut la rece în tot acest timp, în 9 pătrate. Puneți deasupra câte o linguriță de umplutură, ridicați colțurile și uniți-le în mijloc. Presați deasupra un miez de nucă.
- Puneți pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu amestecul de ou și lapte și presărați semințe de susan.
- Coaceți la 200 de grade aproximativ 25 de minute, iar în final ar trebuie să fie foarte frumos rumenite.
- Turnați în pahare un vin alb, poate un tămâios rece, și puneți tava pe masă. Nu vor mai ajunge în farfurii, garantăm.
Tags: brânzăgorgonzola
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete