fbpx

Pateuri cu spanac și brânză

pateuri cu spanac și brânză

Aluatul foitaj te scoate din încurcătură atunci când îți dorești să pregătești ceva simplu, dar și gustos pentru cei dragi, așa că avem grijă să nu ne lipsească din congelator. Dacă deja îl ai, folosește-l cu încredere în această rețetă de pateuri cu spanac și brânză. Ori că le păstrezi pentru o gustare între mese, ori pentru următoarea cină, noi credem că ai făcut o alegere bună când te-ai hotărât să le pregătești.

pateuri cu spanac și brânză

Pateuri cu spanac și brânză

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj (400 g)

  • 100 g spanac

  • 100 g brânză telemea

  • 50 g cașcaval

  • 1 ceapă mică

  • 1 cățel de usturoi

  • 1 ou

  • 1 lingură de lapte

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins. Adaugă spanacul, amestecă și după 3-5 minute, asezonează cu sare și piper după gust. Ia de pe foc și încorporează brânza sfărâmată și cașcavalul (sau orice altă brânză care se topește). Lasă deoparte, să se răcorească.
  • Taie în jumătăți foaia de aluat, formând astfel două dreptunghiuri egale.
  • Pune pe fiecare dreptunghi, pe lungime, jumătate din compoziția de spanac și brânză, și rulează. Unge rolurile formate cu ou bătut și taie-le în bucăți de 5-7 cm.
  • Pune rulourile cu spanac și brânză pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le la foc potrivit până devin aurii, 30-35 de minute.

Sfaturi

  • În funcție de preferință, înainte de a le băga la cuptor, presară pe rulouri semințe de mac ori de susan sau chiar puțin cașcaval ori parmezan.
Tags: