fbpx

Pateuri cu spanac și brânză

pateuri cu spanac și brânză

Aluatul foitaj te scoate din încurcătură atunci când îți dorești să pregătești ceva simplu, dar și gustos pentru cei dragi, așa că avem grijă să nu ne lipsească din congelator. Dacă deja îl ai, folosește-l cu încredere în această rețetă de pateuri cu spanac și brânză. Ori că le păstrezi pentru o gustare între mese, ori pentru următoarea cină, noi credem că ai făcut o alegere bună când te-ai hotărât să le pregătești.

pateuri cu spanac și brânză

Pateuri cu spanac și brânză

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustări / aperitive, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj (400 g)

  • 100 g spanac

  • 100 g brânză telemea

  • 50 g caÈ™caval

  • 1 ceapă mică

  • 1 cățel de usturoi

  • 1 ou

  • 1 lingură de lapte

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăleÈ™te ceapa È™i usturoiul tăiate mărunt în uleiul bine încins. Adaugă spanacul, amestecă È™i după 3-5 minute, asezonează cu sare È™i piper după gust. Ia de pe foc È™i încorporează brânza sfărâmată È™i caÈ™cavalul (sau orice altă brânză care se topeÈ™te). Lasă deoparte, să se răcorească.
  • Taie în jumătăți foaia de aluat, formând astfel două dreptunghiuri egale.
  • Pune pe fiecare dreptunghi, pe lungime, jumătate din compoziÈ›ia de spanac È™i brânză, È™i rulează. Unge rolurile formate cu ou bătut È™i taie-le în bucăți de 5-7 cm.
  • Pune rulourile cu spanac È™i brânză pe tava tapetată cu hârtie de copt È™i coace-le la foc potrivit până devin aurii, 30-35 de minute.

Sfaturi

  • ÃŽn funcÈ›ie de preferință, înainte de a le băga la cuptor, presară pe rulouri seminÈ›e de mac ori de susan sau chiar puÈ›in caÈ™caval ori parmezan.
Tags: