fbpx

Pește en papillote

peste en papillote

Sună sofisticat, poate, dar cu siguranță rețeta de pește en papillote este extrem, dar extrem de simplu de pregătit. În 10 minute ați isprăvit toată munca, iar în cele 15-20 de minute de stat la cuptor, abia de veți avea timp să puneți masa și să încercați vinul, să vedeți dacă este cel potrivit pentru această cină simplă, dar minunată!

peste en papillote

Pește en papillote

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de pește (crap, somon)

  • 4 lingurițe de ulei de măsline

  • 1/4 linguriță de chilli măcinat (opțional)

  • 2 linguri de zeamă de lămâie/lime

  • 2 lingurițe de muștar

  • 4 linguri de vin alb

  • 1/2 ceapă roșie

  • 1 lamâie

  • 2 fire de oregano proaspăt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați muștarul cu zeama de lămâie, vinul și uleiul.
  • Puneți bucățile de pește și lăsați-le 10 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Tăiați julien ceapa roșie și o jumătate de lămâie.
  • Așezați bucățile de pește pe câte o bucată de hârtie de copt. Presărați deasupra feliile fine de ceapă și câte două-trei felii de lămâie și turnați marinada. Adăugați sare, piper și chili, după gust.
  • Ridicați marginile hârtiei de copt și răsuciți capetele, astfel încât să nu să piardă aburul rezultat în urma coacerii.
  • Dați la cuptor, 15-20 de minute. Legumele pe grătar sau cartofii natur cu unt și verdeață sunt o garnitură perfectă pentru rețeta de pește en papillote. Și un pahar cu vin alb, desigur!
Tags: