Sună sofisticat, poate, dar cu siguranță rețeta de pește en papillote este extrem, dar extrem de simplu de pregătit. În 10 minute ați isprăvit toată munca, iar în cele 15-20 de minute de stat la cuptor, abia de veți avea timp să puneți masa și să încercați vinul, să vedeți dacă este cel potrivit pentru această cină simplă, dar minunată!
Pește en papillote
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 bucăți de pește (crap, somon)
4 lingurițe de ulei de măsline
1/4 linguriță de chilli măcinat (opțional)
2 linguri de zeamă de lămâie/lime
2 lingurițe de muștar
4 linguri de vin alb
1/2 ceapă roșie
1 lamâie
2 fire de oregano proaspăt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un castron, amestecați muștarul cu zeama de lămâie, vinul și uleiul.
- Puneți bucățile de pește și lăsați-le 10 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
- Tăiați julien ceapa roșie și o jumătate de lămâie.
- Așezați bucățile de pește pe câte o bucată de hârtie de copt. Presărați deasupra feliile fine de ceapă și câte două-trei felii de lămâie și turnați marinada. Adăugați sare, piper și chili, după gust.
- Ridicați marginile hârtiei de copt și răsuciți capetele, astfel încât să nu să piardă aburul rezultat în urma coacerii.
- Dați la cuptor, 15-20 de minute. Legumele pe grătar sau cartofii natur cu unt și verdeață sunt o garnitură perfectă pentru rețeta de pește en papillote. Și un pahar cu vin alb, desigur!
Tags: pește
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete