fbpx

Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor by Marius Tudosiei

Ajutată cu ceva mirodenii și legume, carnea de curcan se poate transforma într-o friptură foarte gustoasă. Dar pentru asta e importantă temperatura de coacere. Alegeți o temperatură mai joasă, un foc mai mic, și ceva mai mult timp în cuptor, dar în acest fel friptura de piept de curcan la cuptor va fi suculentă și aromată.

Piept de curcan la cuptor by Marius Tudosiei

Piept de curcan la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

2

hours 
Total time

2

hours 

20

minutes

Ingrediente

  • 600 g piept de curcan

  • 1 morcov

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 păstârnac

  • 1/2 țelină potrivită

  • 1 ceapă roșie

  • 1 cartof mare

  • Mentă uscată

  • Oregano uscat

  • Boia dulce

  • Scorțișoară

  • Ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Tapetați tava cu o hârtie de copt, în acest fel veți avea în final mai mult sos (nu se va carameliza pe fundul tăvii).
  • Puneți carnea și legumele tăiate potrivit în tavă. Presărați sare și mirodenii după gust, turnați ulei de măsline și acoperiți cu o altă bucată de hârtie de copt.
  • Dați la cuptorul încălzit în prealabil și țineți aproximativ 2 ore la 180 de grade (foc mic, care nu usucă carnea).
  • După ce e gata, feliați carnea și mâncați-o cu legumele coapte. O combinație delicioasă!

Rețetă video

Tags: