Crocant, dar în același timp moale și suculent, acest piept de pui în crustă de nuci și pesmet o să vă cucerească. Dacă nu sunteți pe grabă, lăsați carnea la marinat mai multe ore, de preferat peste noapte. Noi i-am adăugat și un sos grozav pe bază de iaurt și muștar, simplu, care i se potrivește perfect!
Piept de pui în crustă de nuci și pesmet
Porții
6
bucățiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 cutie de piept de pui
150 g iaurt grecesc + 2 linguri
1 lingură de muștar Dijon + 2 linguri
4 linguri de miere
200 g nuci măcinate
200 g pesmet
1 linguriță boia afumată
1 linguriță de praf de usturoi
Ulei
Piper
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, de preferat și cu programul de ventilație pornit. Tapetați o tavă cu foaie de copt.
- Într-un castron, amestecați iaurtul cu muștarul, 2 linguri de miere și ceva sare și piper. Puneți și bucățile de piept tăiate în jumătăți și lăsați să stea cel puțin 15 minute sau până peste noapte, dacă le pregătiți pentru o masă de weekend..
- Într-un alt castron, amestecați nucile cu pesmetul.
- Scoateți puiul din amestecul de iaurt și puneți-l în castronul cu amestecul de nuci și pesmet. După ce carnea e perfect acoperită, apăsați ferm cu palmele, să se ”lipească” cât mai bine crusta de nuci și pesmet.
- Transferați puiul în crustă pe tava tapetată cu hârtie și unsă cu puțin ulei. Presărați deasupra amestecul de nuci și pesmet, dacă v-a rămas. Pulverizați deasupra puțin ulei sau ungeți carnea cu ajutorul unei pensule.
- Dați la cuptor, pentru 20-25 de minute, întorcând bucățile de pui la jumătatea timpului.
- Între timp, într-un castron mic, amestecați 2 linguri de iaurt grecesc cu 2 linguri de muștar Dijon și 2 linguri de miere, praful de usturoi și de boia.
- Noi am mâncat puiul cu acest sos foarte gustos de iaurt și muștar. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete