Dacă vă place piureul de cartofi și n-ați refuza nici ceapa caramelizată, atunci vă recomandăm cu toată căldura combinația dintre cele două. O puteți mânca simplă, ca fel principal, dar piureul de cartofi cu ceapă caramelizată se potrivește perfect lângă o bucată de somon pe grătar sau o friptură de porc la cuptor. Poftă bună vă dorim!
Piure de cartofi cu ceapă caramelizată
Porții
6
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1.3 kg cartofi, tăiați în cubulețe
5 linguri de ulei de măsline
120 ml lapte călduț
Sare
Piper
- Pentru ceapa caramelizată
2 linguri de ulei de măsline
5 cepe mari, tăiate solzișori
Rozmarin
Oregano (sau cimbru)
1 lingură de oțet balsamic
Cum să faceți
- Pentru ceapa caramelizată, încingeți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ceapa și un praf de sare și gătiți, amestecând des, până când se caramelizează – aproximativ 20 de minute.
- Adăugați ierburile și oțetul balsamic și mai țineți pe foc 2-3 minute. Dacă amestecul de ceapă pare uscat, adăugați câte un strop de apă până capătă consistența unei dulceți.
- Pentru piureul de cartofi, puneți o oală cu apă și sare la fiert. Adăugați cartofii și fierbeți timp de 15-20 de minute sau până când furculița îi pătrunde ușor. Îi scurgeți bine în final.
- Zdrobiți cartofii și încorporați uleiul de măsline și laptele. Condimentați cu sare și piper după gust.
- În momentul servirii, fie puneți piureul pe un platou și îl acoperiți cu ceapa caramelizată, fie îl împărțiți pe farfurii, în porții individuale.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete