fbpx

Pizza la tigaie

pizza la tigaie

Rețeta de pizza la tigaie este soluția ideală pentru cinele din timpul săptămânilor aglomerate. Să faceți pizza la tigaie nu este deloc o treabă complicată, iar gustul e la fel de bun. Dacă aveți tigaie de fontă, e cea mai bună alegere. În caz contrar, asigurați-vă că tigaia în care pregătiți pizza o puteți băga și la cuptor, chiar dacă nu stă mai mult de 6-8 minute la copt!
Vedeți în rețeta video de mai jos cum să faceți pizza la tigaie în tigaie în trei pași simpli!

pizza la tigaie

Pizza la tigaie

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Servings

2

pizza (cu diametrul de 24 cm)
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
timp de dospire

40

minutes
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 225 g făină

  • 140 ml apă călduță

  • 1 linguriță de zahăr

  • 1/2 linguriță de sare

  • 1/2 linguriță de drojdie uscată

  • 1/2 lingură de ulei de măsline + extra pentru uns tigaia

  • 1/2 linguriță de oregano

  • Pentru topping
  • 100 g mozzarella

  • 100 g șuncă/prosciutto cotto

  • Ketchup

Cum să faceți

  • Amestecați apa cu zahărul, drojdia și uleiul. Adăugați făina, oregano și sarea și amestecați cu o lingură de lemn.
  • Răsturnați aluatul pe masa de lucru și frământați câteva minute, până ce aluatul devine elastic și mai moale. Din când în când îl mai bateți de masa de lucru, de 8-10 ori, să se relaxeze glutenul, ocazie cu care aluatul devine mai elastic și mai fin. Îl împărțiți în două bucăți și le dați forma rotundă.
  • Ungeți cu ulei tigaia de fontă și aplatizați ușor aluatul, apoi îl acoperiți și îl lăsați la crescut 40 de minute. Îl întindeți cu degetele, direct în tigaie, lăsând o margine potrivit de groasă, ungeți blatul cu ketchup, puneți mozzarella și șuncă și coaceți pe flacără potrivită, 5-6 minute. Apoi dați la cuptor, la 250 grade, pentru 6-8 minute.

Rețetă video

Tags: