fbpx

Pizza lui Tudor

Pizza lui Tudor

”Îmi place pizza, nimic nou, doar oricărui copil îi place! Doar că îmi place și s-o fac. Am luat-o pas cu pas, am frământat multă cocă :), dar așa am ajuns la blatul care-mi place cel mai mult, crocant la exterior, pufos la interior”, ne-a spus Tudor. Și dacă nu l-ați cunoscut până acum, găsiți aici povestea lui. Când ne-a vizitat prima dată, a făcut două deserturi absolut fabuloase. De data asta, ne-a arătat cum se face…. pizza lui Tudor! Copii mici și mari, notați rețeta!

Pizza lui Tudor

Pizza lui Tudor

5.0 from 3 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

pizza
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp dospire

1

oră
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 440 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 300 ml apă călduță

  • 3 linguri de ulei de măsline + extra pentru uns un bol

  • 1 linguriță de zahăr

  • 1 linguriță de drojdie uscată

  • 1 linguriță de sare

  • Pentru sosul de roșii
  • 1 cutie de roșii decojite

  • 2 linguri de pastă de tomate

  • 1 linguriță de usturoi granulat

  • 1 linguriță de rozmarin

  • Sare

  • Piper

  • Pentru toppinguri
  • 4 felii de șuncă

  • 250 g cașcaval ras

  • 1/2 ardei gras

  • 2 ciuperci

  • 50 g măsline negre feliate

  • 100 g salam pentru pizza

Cum să faceți

  • Pentru a pregăti aluatul, începem cu maiaua. Dizolvați zahărul și drojdia în apa călduță și lăsați să stea 10 minute. Dacă la suprafața lichidului se formează o spumă, e semn bun – drojdia e ”vie”. În caz contrar, drojdia nu este activă și va trebui să o aruncați și să repetați procesul cu o altă drojdie.
  • Puneți făina într-un bol încăpător, adăugați sarea și amestecați. Apoi turnați uleiul și maiaua și amestecați cât mai bine, pentru a hidrata întreaga cantitate de făină. Puneți aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și frământați aproximativ 10 minute. Știți că aluatul este gata când îl apăsați ușor cu degetul și revine la forma inițială.
  • Puneți coca într-un bol uns cu ulei, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească o oră. Și, dacă aveți timp, puneți aluatul la rece pentru 8 ore, peste noapte, să zicem.
  • Între timp, pregătiți sosul. Puneți roșiile, cu tot cu sucul din conservă, într-un blender. Adăugați restul ingredientelor și mixați bine, cât să obțineți un sos cât mai fin.
  • Între timp, aluatul a crescut. Puneți-l pe masa de lucru, presărată cu făină, și-l mai frământați 2-3 minute, apoi îl împărțiți în două (pentru 2 pizza mai mari) sau în patru. Acoperiți aluaturile și le mai lăsați să crească 10 minute.
  • Între timp, preîncălziți cuptorul la 250 de grade (pentru cuptorul electric) sau la cea mai înaltă treaptă (pentru cuptoarele pe gaz). Băgați în cuptor o tavă mare sau piatra de pizza, dacă o aveți.
  • Pentru prima pizza, întindeți o bucată de aluat cu sucitorul și cu degetele, dacă vreți să încercați. Ungeți blatul format cu sos de roșii și puneți deasupra bucăți de șuncă, ciuperci, ardei și măsline. La final, presărați 100 g de cașcaval. Mutați pizza pe tava fierbinte, atenție să nu vă frigeți, și dați la cuptor, la 220 de grade, pentru 15-17 minute. Sau până când crusta de aluat capătă o culoare arămie, iar cașcavalul s-a topit bine.
  • Pentru a doua pizza, întindeți blatul, ungeți-l cu sos de roșii, presărați cașcavalul rămas, apoi puneți feliile de salam. Coaceți 15 minute.

Rețetă video

Tags: