fbpx

Bucătar la 14 ani

Tudor Ștefan Bujeniță

Tudor Ștefan Bujeniță este elev, și încă unul bursier, iar de anul acesta are carte de identitate. Este elev în clasa a IX-a la liceul A.D Xenopol și îi plac, la fel ca oricărui alt adolescent, burgerii și pizza. Doar că, spre deosebire de mulți alți tineri, Tudor a trecut în bucătărie să și le facă singur. Așa cum îi plac! 

S-a întâmplat în 2019 și de atunci își găsește timp să încerce noi și noi rețete. 

Dar cel mai, cel mai mult, îi place să facă prăjituri. Este mereu în căutare de rețete, se inspiră după rețetele citite pe internet, adaptează și improvizează. Urmărește mulți bucătari, dar cel mai mult se simte atras de Gordon Ramsay (este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume, are 25 de restaurante care au obținut 16 stele Michelin)

Tudor își dorește să devină chef și știe că are multe de învățat pentru a ajunge acolo, în vârf. Rețetele pe care ni le-a pregătit nu sunt deloc cele mai simple. Dar răbdarea, atenția la detalii și precizia cu care le-a pregătit ne-au făcut să ne gândim că Tudor și-a ales un drum frumos și va ajunge acolo unde își dorește. 

Am fost curioși să aflăm ce ne spune și mama lui Tudor, Emilia, despre pasiunea fiului ei. Cu emoție, cum altfel, ne-a spus:

”sunt o mămică foarte norocoasă cu un așa un copil cuminte, silitor și, mai ales, iubitor și sensibil. Chiar mă răsfață cu preparatele lui, iar câteodată chiar îmi gătește. Am inversat rolurile, mai puțin întâlnit la copiii de vârsta lui. Sunt mândră de el și îl susțin în toate acțiunile viitoare în direcția aceasta și nu numai. Atât eu și cât și tatăl, care este foarte receptiv la pasiunea din bucătărie a lui Tudor, îi cumpărăm tot felul de device-uri care îl ajută să performeze”.

cheesecake cu glazură de zmeură

Cheesecake cu glazură de zmeură

Este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. Există o mulțime de variante, dar una dintre cele mai populare rețete este exact New York Cheesecake (în unele variante chiar cu brânză Philadelphia) și este absolut excepțională și deosebit de cremoasă.

lava cake

Lava cake

I se mai spune și ”vulcan de ciocolată”, datorită ciocolatei fluide care se revarsă din prăjitură, asemeni unei lave. Nu e greu de făcut, dar este crucial timpul de coacere.
De la momentul apariției ei, în 1991, când a fost creată de chef-ul francez Michel Bras, prăjitura a cucerit milioane de inimi. Iar combinația dintre ciocolata caldă care se revarsă din prăjitură, înghețata de vanilie și fructele roșii (zmeură sau căpșuni) este un răsfăț suprem. Greu de uitat!


Tudor Bujeniță a revenit în bucătăria #cumvaplace

Dacă prima dată ne-a îndulcit cu niște deserturi absolut minunate, acum ne-a făcut pizza.
Mulțumim, Tudor! Te mai așteptăm pe la noi 😊

Pizza lui Tudor

Pizza lui Tudor

”Îmi place pizza, nimic nou, doar oricărui copil îi place! Doar că îmi place și s-o fac. Am luat-o pas cu pas, am frământat multă cocă :), dar așa am ajuns la blatul care-mi place cel mai mult, crocant la exterior, pufos la interior”, ne-a spus Tudor. Și dacă nu l-ați cunoscut până acum, găsiți aici povestea lui. Când ne-a vizitat prima dată, a făcut două deserturi absolut fabuloase. De data asta, ne-a arătat cum se face…. pizza lui Tudor! Copii mici și mari, notați rețeta!