fbpx

Arta de a găti sănătos cu Marius Tudosiei

Marius Tudosiei de la Băcănia Veche

Pare a-și fi făcut o misiune din a ne învăța ce și cum să mâncăm. Din a ne învăța să iubim mâncarea, să respectăm fiecare ingredient și să nu facem risipă. Vorbește despre mâncare cu aceeași pasiune cu care gătește. Fiind în preajma lui de multe ori, am trăit adesea cu impresia că orice ingredient banal se transformă într-o delicatesă atunci când e gătit de Marius Tudosiei, pentru că despre el e vorba.

Îl găsiți la Băcănia Veche, la bistroul caritabil cu același nume, la evenimentele gastronomice pe care le face sau la care participă. Dar și la noi, la @cumvaplace.ro.

Ce poți face dintr-un piept de curcan (sau de pui). Ce și mai ales în câte feluri îl poți găti – vă invităm să descoperiți din rețetele video fimate cu Marius Tudosiei.

Cover photo: DeersPhotography

salată cu curcan și maioneză de casă

Salată cu curcan și maioneză de casă

Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de repede, o salată la care să folosiți nu mai mult de 400 g de carne de curcan, dar care va fi în final și foarte spornică, și foarte gustoasă.

Piept de curcan la tigaie

Piept de curcan la tigaie

Dacă vă împiedicați de o bucată de piept de curcan prin congelator și nu știți cum să-l gătiți, am această propunere pentru voi. Deloc greu de făcut și foarte gustoasă, o să iubiți această rețetă de piept de curcan la tigaie la fel de mult ca și mine. Și dacă nu aveți coniac, nu vă îngrijorați. E perfectă orice altă băutură cu ceva mai multe grade, de preferat peste 40!

Piept de curcan la cuptor by Marius Tudosiei

Piept de curcan la cuptor

Ajutată cu ceva mirodenii și legume, carnea de curcan se poate transforma într-o friptură foarte gustoasă. Dar pentru asta e importantă temperatura de coacere. Alegeți o temperatură mai joasă, un foc mai mic, și ceva mai mult timp în cuptor, dar în acest fel friptura de piept de curcan la cuptor va fi suculentă și aromată.

involtini sau rulouri de curcan - marius tudosiei

Involtini (rulouri) de curcan cu legume

Involtini este un termen folosit în bucătăria italiană, care nu înseamnă altceva decât rulouri din felii de carne sau legume cu diverse umpluturi. Sunt foarte ușor de făcut și nici nu vă va lua mult timp să le pregătiți.