Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de repede, o salată la care să folosiți nu mai mult de 400 g de carne de curcan, dar care va fi în final și foarte spornică, și foarte gustoasă.
Salată cu curcan și maioneză de casă
6
porții30
minutes15
minutes45
minutesIngrediente
400 g piept de curcan
1 morcov
1 păstârnac
1 pătrunjel rădăcină
1 ceapă
1/2 țelină mare
2 frunze de dafin
Boabe de piper negru
Boabe de ienibahar
Sare
- Pentru maioneza de casă
2 galbenușuri
2 linguri de muștar (puteți să le combinați, iute și clasic, de exemplu)
Zeama de la o jumătate de lămâie
Ulei de floarea-soarelui
Sare
- Pentru salată
2 tulpini apio
1 avocado
boabe de struguri albi și negri
1/2 ardei capia
1/2 l ămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- După ce ați spălat bine toate legumele, curățați-le de coajă și păstrați-le pentru a le transforma într-o supă foarte gustoasă. Supă pe care o puteți folosi ca bază pentru alte preparate.
- Într-o oală puneți carnea și legumele tăiate în bucăți potrivit de mari, adăugați piperul, ienibaharul, sare și 1,5 l de apă rece. Lăsați să fiarbă, acoperit, până carnea devine fragedă când o străpungeți cu furculița.
- Cât timp fierbe carnea, ne ocupăm de maioneza de casă. Am folosit mixerul vertical, dar la fel de bine o puteți face și cu telul de mână. Amestecați gălbenușurile cu muștarul, un praf de sare și uleiul, până ajunge la consistența dorită. Dacă o faceți de mână, turnați uleiul în fir subțire.
- Tăiați carnea fiartă și bine răcită și legumele/fructele pentru salată (apio, avocado, struguri, ardei capia) în cubulețe, adică cât mai mărunt.
- Adăugați maioneza, după gust, și zeama de lămâie, sare și piper.
- Noi n-am mai avut răbdare să mai prăjim și câteva felii de pâine, așa că salata noastră a mers ca unsă pe feliile de baghetă care au dispărut din farfurie imediat!