
Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de repede, o salată la care să folosiți nu mai mult de 400 g de carne de curcan, dar care va fi în final și foarte spornică, și foarte gustoasă.

Salată cu curcan și maioneză de casă
Porții
6
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
400 g piept de curcan
1 morcov
1 păstârnac
1 pătrunjel rădăcină
1 ceapă
1/2 țelină mare
2 frunze de dafin
Boabe de piper negru
Boabe de ienibahar
Sare
- Pentru maioneza de casă
2 galbenușuri
2 linguri de muștar (puteți să le combinați, iute și clasic, de exemplu)
Zeama de la o jumătate de lămâie
Ulei de floarea-soarelui
Sare
- Pentru salată
2 tulpini apio
1 avocado
boabe de struguri albi și negri
1/2 ardei capia
1/2 l ămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- După ce ați spălat bine toate legumele, curățați-le de coajă și păstrați-le pentru a le transforma într-o supă foarte gustoasă. Supă pe care o puteți folosi ca bază pentru alte preparate.
- Într-o oală puneți carnea și legumele tăiate în bucăți potrivit de mari, adăugați piperul, ienibaharul, sare și 1,5 l de apă rece. Lăsați să fiarbă, acoperit, până carnea devine fragedă când o străpungeți cu furculița.
- Cât timp fierbe carnea, ne ocupăm de maioneza de casă. Am folosit mixerul vertical, dar la fel de bine o puteți face și cu telul de mână. Amestecați gălbenușurile cu muștarul, un praf de sare și uleiul, până ajunge la consistența dorită. Dacă o faceți de mână, turnați uleiul în fir subțire.
- Tăiați carnea fiartă și bine răcită și legumele/fructele pentru salată (apio, avocado, struguri, ardei capia) în cubulețe, adică cât mai mărunt.
- Adăugați maioneza, după gust, și zeama de lămâie, sare și piper.
- Noi n-am mai avut răbdare să mai prăjim și câteva felii de pâine, așa că salata noastră a mers ca unsă pe feliile de baghetă care au dispărut din farfurie imediat!
Rețetă video
Tags: curcan
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
brioșe
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete