fbpx

Salată cu curcan și maioneză de casă

salată cu curcan și maioneză de casă

Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de repede, o salată la care să folosiți nu mai mult de 400 g de carne de curcan, dar care va fi în final și foarte spornică, și foarte gustoasă.

salată cu curcan și maioneză de casă

Salată cu curcan și maioneză de casă

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan

  • 1 morcov

  • 1 păstârnac

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 ceapă

  • 1/2 țelină mare

  • 2 frunze de dafin

  • Boabe de piper negru

  • Boabe de ienibahar

  • Sare

  • Pentru maioneza de casă
  • 2 galbenușuri

  • 2 linguri de muștar (puteți să le combinați, iute și clasic, de exemplu)

  • Zeama de la o jumătate de lămâie

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Pentru salată
  • 2 tulpini apio

  • 1 avocado

  • boabe de struguri albi și negri

  • 1/2 ardei capia

  • 1/2 l ămâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • După ce ați spălat bine toate legumele, curățați-le de coajă și păstrați-le pentru a le transforma într-o supă foarte gustoasă. Supă pe care o puteți folosi ca bază pentru alte preparate.
  • Într-o oală puneți carnea și legumele tăiate în bucăți potrivit de mari, adăugați piperul, ienibaharul, sare și 1,5 l de apă rece. Lăsați să fiarbă, acoperit, până carnea devine fragedă când o străpungeți cu furculița.
  • Cât timp fierbe carnea, ne ocupăm de maioneza de casă. Am folosit mixerul vertical, dar la fel de bine o puteți face și cu telul de mână. Amestecați gălbenușurile cu muștarul, un praf de sare și uleiul, până ajunge la consistența dorită. Dacă o faceți de mână, turnați uleiul în fir subțire.
  • Tăiați carnea fiartă și bine răcită și legumele/fructele pentru salată (apio, avocado, struguri, ardei capia) în cubulețe, adică cât mai mărunt.
  • Adăugați maioneza, după gust, și zeama de lămâie, sare și piper.
  • Noi n-am mai avut răbdare să mai prăjim și câteva felii de pâine, așa că salata noastră a mers ca unsă pe feliile de baghetă care au dispărut din farfurie imediat!

Rețetă video

Tags: