fbpx

Salată cu curcan și maioneză de casă

salată cu curcan și maioneză de casă

Carnea de curcan e ceva mai fadă, să recunoaștem, dacă nu avem grijă să o ”ajutăm” cu legumele potrivite și cu mirodenii bine alese. Am ales să vă arăt cum puteți face, destul de repede, o salată la care să folosiți nu mai mult de 400 g de carne de curcan, dar care va fi în final și foarte spornică, și foarte gustoasă.

salată cu curcan și maioneză de casă

Salată cu curcan și maioneză de casă

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 400 g 400 piept de curcan

  • 1 1 morcov

  • 1 1 păstârnac

  • 1 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 1 ceapă

  • 1/2 1/2 țelină mare

  • 2 frunze 2 de dafin

  • Boabe de piper negru

  • Boabe de ienibahar

  • Sare

  • Pentru maioneza de casă
  • 2 2 galbenușuri

  • 2 linguri 2 de muștar (puteți să le combinați, iute și clasic, de exemplu)

  • Zeama de la o jumătate de lămâie

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Pentru salată
  • 2 2 tulpini apio

  • 1 1 avocado

  • boabe de struguri albi și negri

  • 1/2 1/2 ardei capia

  • 1/2 l 1/2 ămâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • După ce ați spălat bine toate legumele, curățați-le de coajă și păstrați-le pentru a le transforma într-o supă foarte gustoasă. Supă pe care o puteți folosi ca bază pentru alte preparate.
  • Într-o oală puneți carnea și legumele tăiate în bucăți potrivit de mari, adăugați piperul, ienibaharul, sare și 1,5 l de apă rece. Lăsați să fiarbă, acoperit, până carnea devine fragedă când o străpungeți cu furculița.
  • Cât timp fierbe carnea, ne ocupăm de maioneza de casă. Am folosit mixerul vertical, dar la fel de bine o puteți face și cu telul de mână. Amestecați gălbenușurile cu muștarul, un praf de sare și uleiul, până ajunge la consistența dorită. Dacă o faceți de mână, turnați uleiul în fir subțire.
  • Tăiați carnea fiartă și bine răcită și legumele/fructele pentru salată (apio, avocado, struguri, ardei capia) în cubulețe, adică cât mai mărunt.
  • Adăugați maioneza, după gust, și zeama de lămâie, sare și piper.
  • Noi n-am mai avut răbdare să mai prăjim și câteva felii de pâine, așa că salata noastră a mers ca unsă pe feliile de baghetă care au dispărut din farfurie imediat!

Rețetă video

Tags: